Manifestările din acest an din cadrul “Sărbătorilor Iaşului”, limitate drastic de restricţiile sanitare

Cea de-a XXX-a ediţie a “Sărbătorilor Iaşului”, programată în acest an, va fi una influenţată semnificativ de situaţia sanitară deloc îmbucurătoare provocată de pandemia de coronavirus.

Deşi ediţia din acest an ar fi trebuit să fie una aniversară, din cauza incidenţei mari a cazurilor de infectare, care au făcut ca Iaşul să se afle în acest moment în scenariul roşu de pandemie, multe dintre evenimentele tradiţionale care se desfăşurau în anii trecuţi au fost anulate, în timp ce altele vor avea loc sub o organizare foarte strictă din punct de vedere sanitar.

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat luni, 4 octombrie, programul ediţiei din acest an a “Sărbătorilor Iaşului”, manifestare care în acest an va avea alocat un buget în valoare de 900.000 de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilieri, toți participanții la manifestări vor avea obligația de a asigura desfășurarea evenimentelor în condiții de maximă siguranță, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, conform legislației în vigoare.

Municipalitatea va susține evenimentele religioase motivate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva (Sfințirea Bisericii „Sfânta Mahrama și Sfinții Martiri Brâncoveni”, Ghidul pentru pelerini, materiale dezinfectante și de protecție etc.), Concertul de muzică psaltică „Byzantion cântă pelerinilor”, Conferința „Afganistan 2 decenii de prezență NATO” și Festivalul folcloric „Trandafir de la Moldova” (inițiat de Consiliul Județean).

“Ceaiul Pelerinilor” și “Masa Pelerinilor” vor fi organizate în condiții speciale, în sensul acordării unor pachete către pelerini.

“Seara Valorilor”, “Sărbătoarea Vinului”, Parcul de distracții și proiectele sportive „Sport în Sărbătoare” nu vor mai fi organizate.

Concertul de final nu va mai avea loc, în schimb va fi organizat un foc de artificii.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;