Iulius Mall Iași devine o mașină a timpului: Muzeul Pop-Up Generația Millennials aduce vibe-ul anilor `90

Generația Y este una dintre cele mai disputate din toate timpurile, ea fiind martoră la evoluția tehnologică, dar și la schimbările care au marcat întreaga omenire. Timp de o săptămână, milenialii, și nu numai, sunt așteptați în Iulius Mall Iași la prima ediție a Muzeului Pop-up Generația Millennials, unde vor redescoperi fragmente de trecut care le vor reaminti de copilărie și adolescență.

 

Nokia 3310, jocul „Snake” sau „Îți trimit poza prin bluetooth!” îți sună cunoscut? Ok, millennial! În perioada 8 – 17 octombrie 2021etajul Iulius Mall Iași devine o mașină a timpului care te va „teleporta” în anii adolescenței și chiar a copilăriei tale. Asociația ESCU aduce prima ediție a Muzeului Pop-Up Generația Millennials, dedicată celor cu „cheia la gât”, iar prin intermediul mai multor camere tematice vor reda în cel mai fidel mod elementele semnificative din perioada adolescenței puștilor de atunci, adulților de acum.

În „Camera Nostalgiei – La Școală vei resimți emoțiile pe care le-ai avut la ora de Matematică, când trebuia să rezolvi la tablă clasicul exercițiu cu regula de trei simplă, sau la ora de Limba și Literatura Română când recitai din „Floare albastră”. Cu siguranță ai participat la cel puțin un bairam ținut într-o sufragerie sau într-o discotecă, astfel că în „Camera Disco-Bairam” te așteaptă o colecție întreagă de elemente ce îți vor aminti de perioada petrecerilor de apartament sau de cele la discoteca cu stroboscop. Oracolele, CD-uri cu muzică piratată, dischetele cu jocuri și multe altele pot fi descoperite în Iulius Mall Iași, în cadrul muzeului temporar. Pop-Up Generația Millennials aduce și „Camera Primelor Iubiri”, „Tunelul timpului”, „Supereroii”, „Camera Joc și Joacă”, dar și „Camera Pop Culture”.

Trecând printr-o capsulă a ultimilor 30 de ani, de la avansul tehnologic, la Michael JordanBackstreet Boysjocurile copilăriei și desenele de la Cartoon Network, la felul în care era școala percepută sau viața socială a începutului de secol, ne uităm retrospectiv la oameni și figuri iconice, muzică, momente culturale și limbaj, la mișcările și ideile care au format și definit “zeitgeistul” acestei generații în blugi, care a crescut și s-a format într-o lume în continuă schimbare și nuanțare.

Pregătește-ți și telefonul sau camera foto pentru că acum ai ocazia să faci în sfârșit fotografia „Before/After” cu tine stând în bancă la școală sau să faci câteva video-uri amuzante pentru Tik Tok!

Ca să te bucuri de exponatele din muzeul nonconformist trebuie să porți corespunzător masca de protecție, astfel încât să îți acopere nasul și gura, și să păstrezi o distanță sigură față de persoanele din jur.

Ne vedem la Muzeul Pop-Up din Iulius Mall Iași!

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;