Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 11 – 17 octombrie

În săptămâna 11-17 octombrie, cinefilii sunt așteptați în sala de cinema cu producții pentru toate gusturile. Noile aventuri ale tinerei generații din cel mai ciudat și dubios clan familial și o dramă muzicală biografică americană sunt cele două filme ce vor rula în premieră.

Săptămâna începe cu „Lecții de persană”, o tragi-comedie despre Holocaust, unde un tânăr evreu se pretinde persan pentru a scăpa cu viață într-un lagăr de concentrare nazist. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală și îl prezintă pe Nahuel Pérez Biscayart în rolul principal.

În filmul „Privește către cer” e dragoste la prima vedere când Lisa și Giorgi se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi. Dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum, decid să se întâlnească ziua următoare. Dar habar nu au că un blestem se abate asupra lor. O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?

Cel mai amplu documentar dedicat naturii, „România sălbatică”, ne poartă prin cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești, narate chiar de actorul Adrian Titieni.

Filmul „Respect” prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care s-a stins din viață în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor ’80 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice „Aretha: From These Roots”.

În „Familia Addams 2”, filmul așteptat de întreaga familie, Morticia și Gomez descoperă cu uimire că Wednesday și Pugsley nu mai vor să petreacă timp cu restul familiei. Așa că pentru a-și reclădi legăturile de familie, decid să plece toți cu camperul lor bântuit într-o vacanță. Aventura lor prin America îi poartă în tot felul de situații hilare, cu personaje stranii și foarte interesante.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Accesul se face conform noii hotărâri a Comitetului Județean pentru situații de Urgență. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

* 11 octombrie

18.00 – Lecții de persană – Persian Lessons – (regia Vadim Perelman) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.30 – Privește către cer – What Do We See When We Look at the Sky? – (regia Aleksandre Koberidze) – AG

* 13 octombrie

18.00 – Privește către cer – What Do We See When We Look at the Sky? – (regia Aleksandre Koberidze) – AG

20.30 – Lecții de persană – Persian Lessons – (regia Vadim Perelman) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

* 15 octombrie

18.00 – România sălbatică – (regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) – AG

20.30 – Respect – Respect – (regia Liesl Tommy) – PREMIERĂ – AP 12

* 16 octombrie

14.00 – The Addams Family 2 – Familia Addams 2 – (regia Greg Tiernan , Conrad Vernon, Kevin Pavlovic) – PREMIERĂ – 2D/Dublat

16.00 – The Addams Family 2 – Familia Addams 2 – (regia Greg Tiernan , Conrad Vernon, Kevin Pavlovic) – 2D/Dublat

* 17 octombrie

14.00 – The Addams Family 2 – Familia Addams 2 – (regia Greg Tiernan , Conrad Vernon, Kevin Pavlovic) – 2D/Dublat

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;