Peste 22.000 de pelerini s-au închinat până duminică, la prânz, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Până duminică la prânz, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva trecuseră să se închine peste 22.000 de persoane. Potrivit organizatorilor, rândul la moaşte este format din aproximativ 400 de pelerini, timpul de aşteptare fiind de cel mult 35-40 de minute.

Faţă anii anteriori, prezenţa pelerinilor la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva este mult redusă, de vină fiind, potrivit organizatorilor, pandemia de coronavirus.

Având în vedere rata mare de incidenţă a cazurilor de coronavirus înregistrată în municipiul Iaşi, care duminică a depăşit 9 la mia de locuitori, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt dezinfectate o dată la zece minute.

Reprezentanţii Jandarmeriei reamintesc că, pentru nerespectarea măsurii de restricție de circulație pe raza localităților în care indicele de incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depășește 6/1000 de locuitori, restricțiile de circulație se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20.00-05.00, iar dacă indicele de incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2   depășește 7.5/1000 de locuitori, restricțiile de circulație în intervalul orar menționat se aplică în toate zilele săptămânii, în cazul încălcării acestor restricții, legea având prevăzută sancțiunea amenzii contravenționale cuprinsă între 500 și 2.500 de lei sau avertisment.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;