Peste o sută de invitaţi la ediţia din acest an a FILIT

În perioada 20-24 octombrie, la Iaşi se va desfăşura cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT).

Anul acesta, festivalul reunește scriitori, traducători, jurnaliști, manageri culturali, critici literari și artiști, din țară și din străinătate.

Publicul îi va cunoaște mai bine pe invitații din Portugalia, Croația, Franța, Germania, Țările de Jos, Elveția, Belgia, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova și România, care vor fi în centrul evenimentelor literare timp de 5 zile. Printre invitații FILIT se numără și José Luís Peixoto, Norris von Schirach, Miroslav Kirin, Nada Topić, Pascal Janovjak, Goran Čolakhodžić, Jean Marc Turine, Ana Blandiana, Mihaela Miroiu, Svetlana Cârstean, Dan Coman, Radu Vancu etc.

Lista completă a celor peste o sută de invitați se găsește pe site-ul www.filit-iași.ro, iar programul festivalului va fi publicat în curând.

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT este un proiect finanțat de Consiliul Județean Iași prin Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Toate întâlnirile cu publicul programate în acest an se vor supune legislației în vigoare privind organizarea de evenimente în timp de pandemie.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;