Redeschiderea Spitalului modular de la Leţcani, din nou amânată. Lipseşte stocătorul de oxigen

Redeschiderea Spitalului modular de la Leţcani, anunţată pentru această dimineaţă de autorităţi, a fost din nou amânată, din cauza lipsei stocătorului de oxigen. Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, redeschiderea unităţii medicale depinde de cât de repede se va reuşi instalarea stocătorului de oxigen, echipament medical absolut necesar pentru tratamentul pacienţilor cu forme severe de COVID-19, internaţi în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

„La unitatea de la Leţcani se fac în continuare eforturi pentru ca aceasta să fie redeschisă. Problema este că nu avem o soluţie alternativă pentru asigurarea oxigenului necesar pentru pacienţi, pentru că nu a fost instalat încă stocătorul de oxigen, iar o soluţie cu tuburi nu este posibilă, pentru că nu sunt suficiente astfel de echipamente medicale, dat fiind consumul foarte mare de oxigen, în momentul actual, în spitalele COVID”, a declarat Vasile Cepoi.

Directorul executiv al DSP a precizat că marţi dimineaţă, toate locurile din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din spitalele COVID şi spitalele suport-COVID din judeţul Iaşi erau ocupate. „Dimineaţa, în aplicaţie, toate locurile erau ocupate, erau şi locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienţi care aşteptau la ATI pe tărgi, cu alte cuvinte peste numărul de locuri normal care există în secţie. În unităţile de primire a urgenţelor, de asemenea, toate capacităţile de oxigenoterapie erau pline”, a subliniat Vasile Cepoi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;