Tabletele şi sistemele digitale pentru centrele de educaţie online vor fi decontate din fonduri europene

Tabletele şcolare şi sistemele digitale pentru Centrele de educație online, achiziționate de Primăria Municipiului Iași în cursul anului trecut în vederea asigurării siguranței elevilor și cadrelor didactice în condițiile restricțiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19, vor fi decontate în mare parte din fonduri europene. Totodată, grație aceleiași surse de finanțare, urmează să fie achiziționate încă 525 de table interactive utile pentru activitatea didactică atât online, cât și în condiții normale, a anunţat, vineri, primarul Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă desfăşurată în sistem online la Palatul Roznovanu.

Proiectul, în valoare de 7.471.021,42 lei, include câteva inițiative de modernizare a procesului educațional în 74 de unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Iași, prin achiziționarea a 3.000 de tablete școlare, 525 de table interactive și 1.250 de camere web.

Cererea de finanțare a proiectului „Centre de educație online în Municipiul Iași” depusă de municipalitate în cadrul Acțiunii 2.3.3., Apel 2,  Axa Prioritară „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, Operațiunea „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură” a fost evaluată de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate și a fost declarată admisă după verificarea administrativă, de eligibilitate și evaluarea tehnico-financiară.

Urmează semnarea contractului de finanțare, decontarea sumelor deja cheltuite și organizarea licitației pentru cumpărarea restului de echipamente.

În cursul anului 2020, înainte de deschiderea acestei linii de finanțare cu fonduri europene, Primăria Municipiului Iași a făcut o serie de investiții din fonduri proprii pentru dotarea unităților școlare cu echipamente care să permită desfășurarea activității didactice în condițiile pandemiei. Astfel, la inițiativa primarului Mihai Chirica, Consiliul Local a aprobat pe 17 august 2020 alocarea sumei de 12.600.000 de lei pentru mai multe achiziții: 1.250 de sisteme digitale (televizoare smart, camere web, microfoane și difuzoare wireless, suporți mobili pentru televizoare) pentru centrele de educație online, 3.000 de tablete destinate elevilor pentru predarea online (cu abonament internet pentru o perioadă de doi ani școlari), care au completat cele 40 de sisteme achiziționate în urma Hotărârii Consiliului Local din 14 aprilie 2020 și 1.530.000 măști chirurgicale pentru elevii din clasele 0 – XII.

Toate aceste echipamente au fost cumpărate și distribuite către școlile ieșene din noiembrie 2020 până în ianuarie 2021.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;