Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, a ieşit din închisoare

Fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita, va fi eliberat din închisoare, după ce magistraţii de la Tribunalul Botoşani au respins astăzi, ca nefondată, contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei Botoşani de liberarea condiţionată a fostului edil.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021″, se arată în decizia instanţei botoşănene.

Pe 30 iulie, Judecătoria Botoşani a admis propunerea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a fostului primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita, însă la scurt timp procurorii au contestat sentinţa pronunţată de judecători.

Potrivit primei instante, Nichita şi-a îndeplinit fracţia cerută de lege din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită aplicată în noiembrie 2017 de către Tribunalul Bucureşti.

Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;