Accesul în sediile DAS şi DLEP, restricţionat din cauza pandemiei

Activitatea de relaţii cu publicul a Primăriei Municipiului Iași, direcțiilor, societăților comerciale și instituțiilor subordonate a suferit o serie de modificări impuse de prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1.161 din 25 octombrie 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, la începerea activităţii şi pe tot parcursul zilei de lucru, pe toate zonele de acces în spaţiile Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Iaşi se organizează puncte de triaj epidemiologic pentru angajaţi şi vizitatori, unde se verifică purtarea măştii și temperatura şi se face dezinfectarea obligatorie.

Pentru spațiile din interiorul sediului este permis accesul persoanelor care solicită prestaţii sociale, conform art. 12, alin. 4 din anexa nr. 3 a HG nr. 1.161.

Documentele urgente, precum cererile pentru ajutoare la încălzire, se vor depune în sediul din șoseaua Naţională, nr. 43, unde sunt deschise trei ghişee, și în strada Mitropolit Varlaam, nr. 54.

Programul cu publicul la cele patru servicii de specialitate ale instituției (Serviciul de Beneficii de Asistenţă Socială, Serviciul Autoritate Tutelară, Protecţia Minorilor şi Familiei, Serviciul Alocaţii şi Indemnizaţii Pentru Copii, Compartimentul Asistenţi Personali şi Indemnizaţii Pentru Persoane cu Handicap Grav) se va desfăşura de luni până vineri, în intervalul orar 7.00 – 13.00.

Solicitanţii au însă și posibilitatea de a transmite documentele în sistem online sau prin poștă. Condiția obligatorie la solicitarea ajutorului de încălzire este ca documentele transmise online să aibă semnătură electronică. Acestea vor fi trimise pe următoarele adrese de e-mail:

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor

Începând de luni, 25 octombrie, în incinta Serviciului de Stare Civilă din strada Vasile Alecsandri, nr.8 și a Serviciului de Evidență a Persoanelor, din Iulius Mall au acces persoanele care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare (dovedită cu certificat verde), persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, precum și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu obligația de a prezenta dovada eliberată de autorităţile abilitate. Aceleași măsuri se aplică și în cazul înregistrării și oficierii căsătoriilor.

Se păstrează măsurile anterioare de triaj epidemiologic și distanțare socială existente, nefiind permis accesul în sediu pentru persoanele a căror temperatură corporală, măsurată la intrare, depăşeşte 37,3 grade Celsius, fiind obligatorii dezinfectarea mâinilor la intrarea / ieşirea din sediu și purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura.

Programările online / telefonice sunt valabile numai dacă persoanele programate îndeplinesc condițiile menționate mai sus.

Prin excepție, la Serviciul de Stare Civilă va fi asigurat accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 doar pentru înregistrarea deceselor sau a certificatelor de naștere pentru nou-născuţi.

Actele de identitate care au expirat începând cu data de 1 martie 2020 îşi menţin valabilitatea pe teritoriul României pe toată perioada stării de alertă,  precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. Începând cu data de 10 octombrie 2021 s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021. Exemplu: dacă actul de identitate a expirat la data de 2 martie 2020, acesta își păstrează valabilitatea pe perioada stării de alertă (care expiră la 8 noiembrie 2021 și încă 90 de zile de la încetarea stării de alertă (de la 8 noiembrie 2021 până la 6 februarie 2022).

De asemenea, cetățenii pot verifica pe site-ul www.dlep-iasi.ro dacă cererea pentru actul de identitate a fost soluționată.

Nu se fac programări pentru ridicarea actelor de identitate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;