Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 1-7 noiembrie

Luna noiembrie debutează cu noi filme, apreciate și recunoscute pentru subiectele prezentate și neapărat de văzut pe marele ecran de la Cinema Ateneu.

Scara, film inspirat din fapte și întâmplări reale, urmăreşte parcursul spiritual al lui Andrei, un tânăr actor sensibil şi inadaptat social pe care îl întâlnim mai întâi în anii ’80, când participă fără să vrea la demolarea bisericii Sfânta Vineri. După căderea comunismului, orbit de iluzia libertăţii şi a democraţiei, Andrei se loveşte de o serie de evenimente brutale, momente ce au marcat profund istoria recentă a ţării. Regizorul Vlad Păunescu spune pentru Cinemagia că filmul este inspirat de viaţa actorului Dragoş Pâslaru, care s-a călugărit la sfârşitul anilor ’90, dar „poveştile adiacente sunt rolul unei fantezii fără de care viaţa ar fi monotonă”.

După difuzarea de la Les Films de Cannes à Iași, revine în program La Civil, filmul regizat de Teodora Ana Mihai și care a primit Premiul pentru Curaj, Un Certain Regard la Cannes 2021. Producția spune povestea lui Cielo, o mamă din Mexic care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autoritățile nu reușesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini și se transformă treptat din gospodină în activistă a răzbunării. Povestea este inspirată din fapte reale.

Acțiunea din My Salinger Year / Anul meu la New York este plasată la sfârșitul anilor nouăzeci, în New York, unde o tânără ce aspiră să devină scriitoare își găsește o slujbă la agenția literară ce îl reprezintă pe J.D. Salinger. Joana decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenție fanilor scriitorului, iar rezultatele sunt pline de umor și emoționante.

În weekend, cei mici sunt așteptați la noi aventuri monstruos de comice și de palpitante cu cea mai simpatică familie de monștri: Familia Monstrulescu 2.

Familia Monstrulescu pornește într-o călătorie în jurul lumii pentru a-și salva prietenii. Cu ocazia asta își fac noi cunoștințe monstruoase și realizează, în cele din urmă, că „nimeni nu este perfect” – chiar și cei cu defecte pot găsi fericirea.

Programul filmelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

1 noiembrie

16.00 – Scara – (regia Vlad Păunescu) – AP 12

18.30 – La Civil – (regia Teodora Ana Mihai) – PREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

3 noiembrie

16.00 – Scara – (regia Vlad Păunescu) – AP 12

18.30 – La Civil – (regia Teodora Ana Mihai)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

5 noiembrie

16.00 – Anul meu la New York – My Salinger Year – (regia Philippe Falardeau) – AP 12

18.00 – La Civil – (regia Teodora Ana Mihai)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

6 noiembrie

14.00 – Familia Monstrulescu 2 – Monster Family 2 – (regia Holger Tappe) – PREMIERĂ – 2 D/Dublat

7 noiembrie

14.00 – Familia Monstrulescu 2 – Monster Family 2 – (regia Holger Tappe)  – 2 D/Dublat

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;