Consiliul Județean Iași, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS), organizează începând cu luna noiembrie acțiuni de colectare a deșeurilor de sticlă, din poartă în poartă, în opt comune din zona metropolitană.
Operatorul de salubritate va efectua colectarea din poartă în poartă a ambalajelor din sticlă de pe raza comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Rediu, Tomești și Valea Lupului, din patru în patru săptămâni, conform următorului program:
- Aroneanu, începând cu 05.11.2021, în zilele de vineri
- Bârnova, începând cu 22.11.2021, în zilele de luni
- Ciurea, începând cu 08.11.2021 și 11.11.2021, în zilele de luni și joi
- Holboca, începând cu 10.11.2021, în zilele de miercuri
- Rediu, începând cu 23.11.2021, în zilele de marți
- Tomești, începând cu 26.11.2021, în zilele de vineri
- Valea Lupului, începând cu 09.11.2021 și 12.11.2021, în zilele de marți și vineri
În ceea ce privește comuna Miroslava, colectarea se va face din două în două săptămâni, începând cu intervalul 01.11 – 04.11, în zilele de luni, marți, miercuri și joi.
„Odată cu operaționalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, scopul nostru este să transformăm Iașul într-un județ mai verde, susținând prin soluții integrate procesul de colectare selectivă. Pe lângă campaniile de informare, pe care le vom desfășura constant, trebuie să identificăm un sistem prin care ieșenilor să le fie cât mai ușor să arunce deșeurile separat, iar colectarea din poartă în poartă este cea mai facilă și rapidă cale momentan. Sunt încrezător că, făcând mai accesibil acest proces, vom reuși să transformăm colectarea selectivă într-un stil de viață, lucru care va aduce cele mai mari beneficii pentru mediu și pentru sănătatea noastră, pe termen lung”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
„Am inițiat această campanie pentru a întâmpina nevoile ieșenilor din zona metropolitană și pentru a-i încuraja să colecteze deșeurile pe mai multe fracții. Este un program pilot care sperăm să contribuie la creșterea ratei de colectare a deșeurilor în județ. În funcție de interesul pe care îl vor manifesta ieșenii, luăm în considerare extinderea programului și în celelalte comune, precum și modificarea frecvenței de colectare, astfel încât acest proces să se desfășoare cât mai des și cu rezultate bune pentru sănătatea mediului și pentru un județ mai curat”, a afirmat, la rândul său, Răzvan Gheorghiu, directorul ADIS Iași.