5:13 pm - Sunday April 19, 2285

“Ziua Recunoștinței Universitare”, manifestare desfăşurată în premieră la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunţă organizarea “Zilei Recunoștinței Universitare”, manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași, personalități remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția  a numeroase generații de studenți.

Aflat la prima ediție, evenimentul va avea loc pe data de 4 noiembrie, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a USV Iași, și va cuprinde mai multe moment, printre care aniversările a 70 de ani de existență a Facultăților de Horticultură, de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Medicină Veterinară., dezvelire de busturi și acordarea de diplome și plachete aniversare absolvenților remarcabili ai USV Iași.

“Ziua Recunoștinței Universitare la USV Iași înseamnă cinstirea memoriei iluștrilor înaintași, profesorii care au pus suflet și multă muncă în această Universitate, fiind în datoria celor de astăzi de a le cinsti memoria și prin ridicarea de statui, busturi și alte activități specifice organizate în cinstea lor. Astfel, joi, 4 noiembrie vor fi dezvelite busturile Acad. Valeriu D. Cotea și Prof. Dr. Dr. H.C. Constantin Vasilică aflate pe Aleea Personalităților din curtea interioară a clădirii principale a USV Iași.  Caracterizați de rigoare, profesionalism spirit enciclopedic, sensibilitate profundă și nelimitată afecțiune față de Alma Mater atributele de necontestat ale marilor profesori vor fi elogiate în cadrul manifestărilor organizate în cadrul Zilei Recunoștinței Universitare, la USV Iași”, se precizează într-un comunicat al USV.

Cu prilejul împlinirii a 70 de ani, Facultatea de Horticultură a anunțat, ca eveniment asociat dezvelirii bustului acad. Valeriu D. Cotea, inaugurarea unei expoziții de vinuri produse de oenologi celebri, absolvenți ai facultății, și a unei expoziții de artă florală.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;