Programul Atelierelor DICE, de la Palatul Culturii, în perioada 4–11 noiembrie

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași propune publicului, în perioada 4 – 11 noiembrie 2021, noi evenimente în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ), derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

Atelier de țesut la gherghef

Joi, 4 noiembrie 2021, ora 11.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani (preț bilet: 20 lei)

Participanții vor vizita Expoziția „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute” din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educație Muzeală, după modelul celor văzute în expoziția menționată.

Atelier de scriere creativă poezie „Eminescu peste generații”

Joi, 4 noiembrie 2021, ora 13.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani (preț bilet: 15 lei)

Participanții vor vizita expozițiile Muzeului de Artă, urmând să dezvolte activitatea creativă în sala de Educație Muzeală, pornind de la o lucrare reprezentativă.

Atelier „Ceasul: o călătorie în timp”

Vineri, 5 noiembrie, ora 11.00; joi, 11 noiembrie, ora 11.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani (preț bilet: 20 lei)

Participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând să creeze și să decoreze câte un ceas, în sala de Educație Muzeală.

Atelier de pictură „Tainele ceramicii Cucuteni”

Marți, 9 noiembrie, ora 11.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 20 lei)

Participanții vor vizita Expoziția „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafață ceramică în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

Atelier de pictură „Artă și simbol în ceramica populară de Tansa”

Marți, 9 noiembrie, ora 14.00; joi, 11 noiembrie, ora 14.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani (preț bilet: 20 lei)

Participanții vor vizita Expoziția „Ceramica de Tansa” din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educație Muzeală, după modelul celor văzute în expoziția menționată.

Atelier de pictură „(Auto)portret”

 

Miercuri, 10 noiembrie, ora 11.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 10 ani (preț bilet: 15 lei)

Participanții vor vizita Expoziția „Maeștrii artei interbelice românești în colecțiile muzeului de Artă Iași”, urmând să parcurgă etapele principale de realizare a unui portret în sala de Educație Muzeală.

Atelier „Jocurile copilăriei”

Miercuri, 10 noiembrie, ora 14.00

Recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 10 lei)

Participanții vor vizita expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziție toate materialele necesare.

Prețul biletelor include toate materialele necesare. Numărul participanților este limitat (maximum 8 persoane), evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

Conform H.G. nr. 1.130/2021, este permisă intrarea în instituțiile publice doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Sunt exceptați minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care prezintă un document, conform precizărilor de mai sus. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;