Scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași pentru săptămâna 8– 12 noiembrie

În conformitate cu precizările Ministerul Educației și Ordinului comun al Ministerului Educației (5.338/01.10.2021) și Ministerului Sănătății (1.082/01.10.2021) privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, începând cu data de 8 noiembrie, scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește prin raportare la rata de vaccinare a angajaților din unitățile de învățământ preuniversitar. Excepție fac unitățile de învățământ special, care își vor relua cursurile cu prezență fizică. Totodată, în situații justificate de infrastructură și resursele existente, la solicitarea unității și cu aprobarea inspectoratelor şcolare județene, conf. art. 3 (2) din Ordinul comun al  Ministerului Educației (5.338/01.10.2021) și al Ministerului Sănătății (1.082/01.10.2021), unitatea școlară își poate desfășura activitatea online, indiferent de rata de vaccinare.

La nivelul județului Iași, conform datelor transmise vineri, 5 noiembrie, dintr-un total de 267 de unități școlare de stat și particulare, 207 au rata de vaccinare a personalului de 60 % sau peste 60%, iar 60 au rata de vaccinare sub 60%. În conformitate cu aceste prevederi și precizări, se înregistrează următoarea situație:

-209 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice cu prezență fizică, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

-58 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice online.

Informațiile privind rata de vaccinare și scenariile de funcționare vor fi afișate pe pe site-ul I.S.J. Iași și vor fi transmise elevilor și părinților de către unitățile școlare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;