Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 8-14 noiembrie

Cele mai bune filme pentru adulți și copii revin pe marele ecran de la Cinema Ateneu.

Dineu cu vecinii de sus este o comedie spaniolă pe cinste, unde un cuplu își invită vecinii la cină și totul se va transforma, pe neașteptate, într-un tsunami al emoțiilor. În prim plan sunt Julio și Ana, împreună de mai bine de 15 ani, alături de Salva și Laura, mai tineri și cu o relație de cuplu apropiată.

Rămânem tot la cinele în familie, în drama Discursul, unde Adrien este prizonier la o masă ce pare să nu se mai termine. Mai mult decât atât, cumnatul său îi cere să pregătească un “mic” discurs la nuntă. Dar dacă acest discurs este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată?

Marele câștigător al Premiilor César 2021, Adio, proștilor!, în regia lui Albert Dupontel, cu Virginie Efira, numită regina comediei în Franța, în rolul principal, prezintă o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

La civil, de regizoarea belgiană de origine română, Teodora Ana Mihai, a fost aplaudat în picioare timp de opt minute după proiecția din cadrul festivalului de la Cannes. Producția spune povestea lui Cielo, o mamă din Mexic care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autoritățile nu reușesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini și se transformă treptat din gospodină în activistă a răzbunării. Povestea este inspirată din fapte reale.

În Lupul și leul: O prietenie ca-n povești o vom vedea pe Alma, care, după moartea bunicului ei, decide să se întoarcă la casa ei din copilărie – o insulă mică în inima pădurii maiestuoase canadiene. În timp ce este acolo, ea salvează doi pui neajutorați: un lup și un leu.

Ȋntre ei se va crea o legătură specială, dar lumea lor se prăbușește în momentul în care pădurarul descoperă animalele și le ia. Cei doi frați pui vor începe acum o călătorie plină de pericole prin Canada, pentru a se reuni cu Alma.

Tot în weekend, cei mici sunt așteptați la noi aventuri monstruos de comice și de palpitante cu cea mai simpatică familie de monștri: Familia Monstrulescu 2.

Familia Monstrulescu pornește într-o călătorie în jurul lumii pentru a-și salva prietenii. Cu ocazia asta își fac noi cunoștințe monstruoase și realizează, în cele din urmă, că „nimeni nu este perfect” – chiar și cei cu defecte pot găsi fericirea.

Programul filmelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program:

8 noiembrie

17.00 | Dineu cu vecinii de sus – Sentimental  – (regia Cesc Gay) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

19.00 | Discursul – Le discours – (regia Laurent Tirard) – AP 12

10 noiembrie

17.00 | Adio, proștilor! – Adieu les cons – (regia Albert Dupontel) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

19.00 – Dineu cu vecinii de sus – Sentimental  – (regia Cesc Gay) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

12 noiembrie

17.00 | Discursul – Le discours – (regia Laurent Tirard) – AP 12

19.00 | La Civil – (regia Teodora Ana Mihai)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

13 noiembrie

14.00 | Lupul și leul: o prietenie ca-n povești – Le loup et le lion – (regia Gilles de Maistre) – 2D/Dublat – AG

14 noiembrie

14.00 | Familia Monstrulescu 2 – Monster Family 2 – (regia Holger Tappe)  – 2 D/Dublat

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;