5:13 pm - Sunday April 19, 8511

A început școala tinerilor lideri civici din Iași “IAȘI CIVIC LEADER 2021”

Asociația Moldova vrea Autostradă și APEC Iași derulează în perioada 15 septembrie – 15 decembrie proiectul IAȘI CIVIC LEADER 2021. Scopul acestuia este acela de a stimula cetățenia activă a tinerilor prin educație şi implicare civică, de a forma liderii de mâine prin instruirea unui grup reprezentativ de tineri lideri din Iași. Ne propunem să contribuim la dezvoltarea cunoștințelor de leadership/conducere a tinerilor din Iași.

“Prin acest program ne dorim să transferăm cunoștințe, abilități și instrumente de lucru acestor tineri lideri dar și să creăm o comunitate și un cadru de dialog civilizat și constructiv cu privire la misiunea și responsabilitatea pe care liderii o au în comunitatea noastră.

Au fost selectați cei 20 de participanți care vor urma cursurile organizate în cadrul proiectului Iași Civic Leader 2021. Printre criteriile avute în vedere la selecție a fost atât cel de natură tehnică (în baza condițiilor impuse de către finanțator de exemplu era obligatoriu ca participanții să locuiască în Iași) dar mai ales cele care au constat din analiza carierei, motivației trimise și a activităților derulate în trecut.

Cele opt sesiuni de curs programate sunt structurate pe două module distincte, complementare. Primul modul cuprinde prezentări a unor teme importante de Leadership (viziune, negociere, comunicare, lucru în echipă, putere formală și influență, managementul schimbării, etc) susținute de experți în domeniu. Al doilea le oferă cursanților de a participa și de intra în dialog la dezbateri pe teme generale de mare interes cu care ne confruntăm în prezent, individual și ca societate, precum impactul societății civile asupra comunității, cum ar trebui să arate o viziune ambițioasă dar și realistă de dezvoltare a Iașului, provocările legate de statul de drept în România, calitatea învățămîntului și cercetării științifice românești, dinamici geopolitice, elementele esențiale care fac posibile afacerile de succes. Între invitați se numără atît personalități din Iași cît și altele din afara orașului printre care amintim Sever Voinescu, Daniel Funeriu, Gabriela Adameșteanu,  Anneli Ute Gabanyi, Bogdan Oprea. Agenda completă a cursurilor poate fi consultată pe site-ul proiectului”, a declarat Marius Alexa, manager de proiect.

Proiectul Iași Civic Leader 2021, finanțat de Primăria Municipiului Iași, este derulat de către Moldova Vrea Autostradă  în parteneriat cu asociația APEC – un ONG care promovează economia cunoașterii prin proiecte, propuneri de politici publice și inițiative civice. Proiectul își propune să stimuleze implicarea societății civile pentru rezolvarea problemelor comunitare, remedierea faliilor din societate și îndreptarea unor nedreptăți, prin formarea și antrenarea unor lideri civici care să transpună în realitate aceste obiective – a declarat Președintele MVA dl. Flaviu Manea.

Misiunea asociației independente și apolitice Moldova Vrea Autostradă (MVA) este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, advocacy și proiecte de comunicare.

Scopul Asociației pentru Promovarea Economiei Cunoașterii (APEC) îl reprezintă promovarea conceptelor specifice economiei cunoașterii în rândul tinerilor din România, pentru susținerea dezvoltării durabile a mediului economic, antreprenorial, social şi cultural din România în contextul integrării în Uniunea Europeană.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;