Studentă la zi a Facultății de Horticultură din cadrul USV Iași, la 51 de ani

A „înțelege” o plantă, nevoile ei, pare a fi cel mai delicat și miraculos lucru care ne înconjoară, crede Cristina, care a decis să studieze la zi cursurile Facultății de Horticultură, din cadrul USV Iași, chiar dacă este trecută de prima tinerețe

În fiecare dimineață, la prima oră, își face apariția pe bicicleta preferată, una electrică, aleasă tocmai pentru că îi place să fie punctuală, iar seriozitatea este una din principalele calități. Chiar dacă este trecută de prima tinerețe, iar colegii ar putea să-i fie cu ușurință copii, decizia de a deveni din nou studentă a luat-o fără prea multe ezitări. Principalul motiv este pasiunea. Din pasiune pentru natură, frumos și hrană sănătoasă, doamna Cristina, așa cum îi spun atât colegii cât și profesorii, este studentă în anul III, la Facultatea de Horticultură a Universității de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). A ales să facă toate cursurile la zi, în condițiile în care ar fi putut lejer să se înscrie la învățământul la distanță, așa cum procedează majoritatea celor aflați în situația sa. Însă spune că-i plac provocările și iată că a ajuns să fie chiar printre primii din an, colegii săi privind-o ca un model de tenacitate și perseverență.

Povestea Cristinei, ca studentă la zi, a început în 2019 când s-a înscris la specializarea Horticultură, cursuri cu frecvență. A uimit pe foarte multă lume cu decizia aceasta, de la familie, până la cadrele didactice ale Facultății de Horticultură obișnuite cu proaspăt absolvenți de liceu. „Sunt mai mereu pe fugă, fiecare clipă fiind extrem de prețioasă pentru mine. Să fii student este unul dintre cel mai frumos statut pe care poți să îl ai în viață. Însă este și greu, pentru mine personal, prezența la cursuri, seminarii sau laboratoare sunt solicitante, dar iată că am ajuns în anul al III-lea de studii. Din pasiune un om poate face mult, inclusiv cursuri la zi”, spune doamna Cristina.

Bicicleta electrică face parte din recuzita de student, iar doamna mai este pasionată de sport nautic, de tot ce înseamnă mișcare și natură, pe care vrea să o înțeleagă și să o studieze în amănunt. „Sunt pasionată de sport în general, în familia mea toți făcând sport și chiar de performanță! Mi-e destul de greu să vorbesc despre pasiunile mele, de cum sunt eu, etc… parcă m-aș lăuda încontinuu. De ce Horticultura?! Poate pentru că mi se pare apropierea cea mai intimă cu natura. A <<înțelege>> o plantă, nevoile ei, pare a fi cel mai delicat și miraculos lucru care ne înconjoară! Mesajul meu către colegii mei care fac eforturi să parcurgă studiile vine tot din sport, unde se zice așa: <<Când simți ca nu mai poți… mai poți un pic!>>. Cu admirație este privită și de către colegii studenți care văd în doamna Cristina un exemplu de perseverență și reușită.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;