Studenţii Universităţii de Ştiinţe Vieţii, premiaţi pentru activitatea de cercetare

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) recunoaște și recompensează studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI. Toate acestea se vor desfășura în cadrul  Simpozionului Studențesc, unde s-au înscris deja peste 100 de studenți, masteranzi și doctoranzi.

Pentru al doilea an, din cauza pandemiei SARS-CoV-2, USV Iași va organiza în condiții speciale Simpozionul ştiințific dedicat în exclusivitate studenților de la licență, master și doctorat din Universitate sau din universitățile de profil din România. Manifestare cu tradiție, simpozionul se va desfășura joi, 18 noiembrie, în system online, pe platforma Zoom.

„Scopul simpozionului este de a oferi studenților cadrul pentru prezentarea și dezbaterea lucrărilor ce conțin rezultatele științifice și tehnice obținute de către participanții din cele trei cicluri, pe parcursul pregătirii profesionale, precum și de a facilita colaborarea științifică și schimburile de idei între participanți. Îi vom stimula pe cei prezenți la această manifestare pentru a le dezvolta apetitul pentru cunoaștere, spiritul analitic și pentru implicarea lor în viața academică a universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Miron, prorector cu activitatea de cercetare științifică și relațiile internaționale.

La simpozion pot participa studenţi înscrişi la formele licenţă, master şi doctorat, în cadrul a cinci secţiuni: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, Medicină Veterinară și Școli Doctorale. Studenții străini care vor participa la manifestare se vor înscrie cu rezumatele lucrărilor științifice în limba engleză.

USV Iași va acorda premii pentru fiecare din cele cinci secțiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele USV Iași cotate B+. Vor fi premiate lucrările științifice care se vor evidenția prin originalitate, calitatea cercetărilor și modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenților participanți este de 6.210 lei.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;