Noi burse internaționale pentru studenții Universităţii de Ştiinţele Vieţii

Studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iași au la dispoziție diverse și noi forme de burse de studii sau practică, oferite prin intermediul programelor Erasmus. Cu o valabilitate până în anul universitar 2022-2023, prin programul Erasmus KA103, de exemplu, studenții pot alege mobilități de studii – cel puțin un semestru întreg, finalizat cu examene/note/credite în universitatea parteneră, maxim un an universitar și mobilități de practică – cel puțin 60 zile, fără întrerupere. Sunt eligibile instituții gazdă (universități, laboratoare, ferme, companii din domeniile de activitate ale USV Iași) din urătoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Țările de Jos, Ungaria, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, Marea Britanie (temporar).

Cu valabilitate până în 2022, studenții USV Iași mai pot apela la programul Erasmus KA107 care le oferă posibilitatea de a studia în țări precum Azerbaijan, Israel, Republica Moldova sau Japonia, iar prin programul Erasmus KA131 tinerii pot alege dintre universități, laboratoare, ferme, companii din domeniile de activitate ale USV Iași din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Turcia dar și din alte țări ale lumii unde se găsesc parteneri instituționali cu care universitatea încheie contracte bilaterale de cooperare.

Dintre alte programe de burse, oferite de instituții terțe, prin colaborare cu USV Iași, mai amintim Agence Universitaire de la Francophonie – Agenția Universitară a Francofoniei, unde mobilitățile profesionale (stagii de cercetare sau practică) pentru studenți au aproximativ 2 luni în universități/instituții publice/companii din spațiul francofon. De asemenea, prin programul german pentru schimb academic DAAD – Deutscher Akademischer Austauschdienst tinerii au la dispoziție mobilități de studiu, sau de practică, școli de vară doar în instituții din Germania.

„Selecțiile pentru participare au loc la secretariatele facultăților, în luna martie a fiecărui an pentru mobilitățile de practică din vacanța de vară următoare și/sau din anul universitar următor și pentru mobilitățile de studii din anul academic următor. Pentru anul academic în curs, avem un număr de 60 studenți care au plecat sau urmează să plece cu burse de studiu sau practică în Belgia, Cehia, Franța, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Turcia. De asemenea, în cadrul celor patru facultăți ale noastre sunt veniți, prin programul de mobilități, 27 tineri din Franța, Grecia, Italia, Polonia, Spania, Turcia, Țările de Jos. Valorile burselor variază în funcție de destinație, durată și forma de finanțare”, a declarat conf. univ. dr. Răzvan Radu-Rusu, responsabil al Biroului de Relații Internaționale din USV Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;