Concurență strânsă în cursa pentru bursa de o mie de euro acordată la USV

Peste 90 de studenți ai Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” au intrat în competiția pentru bursa de 1000 de euro oferită de un important partener din agribussines, Dicor Land. Astăzi, 18 noiembrie, în amfiteatrul A4, din cadrul Facultății de Agricultură, au fost invitați toți studenții înscriși în cursă pentru a da startul viitoarelor proiecte.

„Cum va fi agricultura viitorului?! Astăzi, la întâlnirea cu DicorLand peste 90 de studenți și-au manifestat interesul să răspundă la această întrebare. Din partea Facultății de Agricultură au tot sprijinul în elaborarea proiectele științifice și în găsirea răspunsurilor la cele cinci  întrebări lansate ca provocări: Care sunt tendințele în agricultura viitorului? Dacă metodele de irigație reprezintă o metoda viabilă, cum se va digitaliza agricultura și alte întrebări. Dorim să fim cu toții parte din acest proces de dezvoltare a fenomenului agricol și ne vom implica direct punând la dispoziție, ori de câte ori vor fi solicitări, informații cu privire la inovațiile tehnologice din domeniu”, asist. dr. Oana Coca, Departamentul de Agroeconomie.

„Consider că este foarte important pentru noi studenții să profităm de toate oportunitățile pe care Facultatea și companiile partenere ni le oferă. Documentarea pentru acest proiect este o oportunitate pentru învățare și renumerația financiară este la fel de satisfăcătoare”, crede Adelin Răileanu, student în anul al IV-lea, la Facultatea de Agricultură.

Toți candidații la bursa de 1000 de euro s-au înscris pe platforma www.dicorland.ro/bursa, iar proiectele vor fi elaborate până la data de 1 februarie 2022. Conform regulamentului, participanții vor putea fi îndrumați în realizarea proiectului atât de cadrele didactice din cadrul Facultății de Agricultură din Iași, cât și de reprezentanții Dicor Land – Iași, de la sediul firmei din Podul Iloaiei, DN28, km 19. Acolo participanții pot descoperi utilaje și echipamente agricole de top și pot fi sprijiniți cu materialele și informațiile necesare. Pe data de 15 februarie va fi desemnat câștigătorul, după ce între 1-14 februarie vor fi analizate și evaluate proiectele depuse.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;