5:13 pm - Friday April 20, 7956

La Cinema „Ateneu” poți să vezi cele mai așteptate premiere de la finalul anului 2021

Două dintre cele mai așteptate și spectaculoase filme ale finalului de an vor rula în săptămâna 22-26 noiembrie 2021, pe ecranul Cinematografului Ateneu. Până atunci, te poți bucura de alte câteva producții cu povești de viață profunde și imagini de excepție.

Marele câștigător al Premiilor César 2021, Adio, proștilor!, în regia lui Albert Dupontel, cu Virginie Efira, numită regina comediei în Franța, în rolul principal, prezintă o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

Tot atunci poți vedea și filmul Spirala/(Spirál), debutul în lungmetraj al regizoarei Cecilia Felmeri, care îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Alexandra Borbély și Diána Magdolna Kiss. O dramă psihologică intensă despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul.

Filmul a fost deja prezentat în festivaluri internaționale și a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, unde a avut premiera mondială și cu Premiul Special al Juriului (ex aequo) în secţiunea Meet the Neighbors la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

Documentarul România sălbatică prezintă imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul ne poartă timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești.

Comedia Europeană a anului rulează la Cinema Ateneu din 26 noiembrie 2021: Succes de public/ The Big Hit/ Un triomphe, un film inspirat din fapte reale.

Etienne înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris.

Casa Gucci este un film biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea șocantă și adevărată a familiei din spatele imperiului modei italian. În 1998, mondena Patrizzia Reggiani, interpretată de Lady Gaga, a fost condamnată pentru că a tocmit un asasin plătit să-l omoare pe Maurizio Gucci, personajul lui Adam Driver. Abia în 2014, Patrizzia a fost eliberată din închisoare. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire, și lăcomie”.

Distribuția este formată din numeroși actori nominalizați sau câștigători de Oscar, precum: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek si alții, printre care Camille Cottin, Jack Huston, Reeve Carney, Youssef Kerkour și românca Madalina Ghenea.

Programul filmelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

22 noiembrie 2021

17.00 – Adio, proștilor! – Adieu les cons – (regia Albert Dupontel) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

19.00 – Spirala – Spiral – (regia Cecília Felméri) – AP 12

24 noiembrie 2021

17.00 – Spirala – Spiral – (regia Cecília Felméri) – AP 12

19.00 – România sălbatică – (regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) – AG

26 noiembrie 2021

17.00 – Succes de public – Un triomphe – (regia Emmanuel Courcol) – PREMIERĂ – AP 12

19.00 – Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott) – PREMIERĂ – AP 12

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;