5:13 pm - Sunday April 19, 2482

Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie

După o premieră anunțată sold out, Casa Gucci revine în program, în săptămâna 29 noiembrie-5 decembrie. Casa Gucci / House of Gucci este un film biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea șocantă și adevărată a familiei din spatele imperiului modei italian. În 1998, mondena Patrizzia Reggiani, interpretată de Lady Gaga, a fost condamnată pentru că a tocmit un asasin plătit să-l omoare pe Maurizio Gucci, personajul lui Adam Driver. Abia în 2014, Patrizzia a fost eliberată din închisoare. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire, și lăcomie”.

Distribuția este formată din numeroși actori nominalizați sau câștigători de Oscar, precum: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek si alții, printre care Camille Cottin, Jack Huston, Reeve Carney, Youssef Kerkour și românca Mădălina Ghenea.

Annette, cel mai recent film al regizorului Leos Carax, ajunge în cinematografe din 3 decembrie 2021. Pelicula a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2021 și a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai Bună Regie. În distribuție îi veți regăsi pe Adam Driver, Marion Cotillard și Simon Helberg.

Filmul urmărește povestea unui cuplu neobișnuit: Henry este actor de stand-up comedy şi este celebru pentru umorul său caustic. Iar Ann este o cântăreaţă de operă cu o carieră internațională prodigioasă, desfășurată pe cele mai renumite scene ale lumii. Adoraţi de public şi media, ei par să formeze un cuplu în egală măsură fascinant şi stabil. Doar că naşterea primului copil, Annette, o fetiţă cu un destin exemplar, le va da amândurora viaţa peste cap.

La categoria filmelor pentru copii rulează, în premieră, animația Encanto. Filmul o prezintă pe Mirabel, o fată din Columbia, ce se confruntă cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice.

Acțiunea are loc într-un sat magic din Columbia și prezintă familia Madrigal, în care fiecare membru are propriile sale daruri, cum ar fi schimbarea formei, creșterea plantelor sau super-forța. Chiar și casa este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi. Însă Mirabel este singura din familia ei care nu are puteri speciale.

În Lupul și leul: O prietenie ca-n povești o vom vedea pe Alma, care, după moartea bunicului ei, decide să se întoarcă la casa ei din copilărie – o insulă mică în inima pădurii maiestuoase canadiene. În timp ce este acolo, ea salvează doi pui neajutorați: un lup și un leu.

Ȋntre ei se va crea o legătură specială, dar lumea lor se prăbușește în momentul în care pădurarul descoperă animalele și le ia. Cei doi frați pui vor începe acum o călătorie plină de pericole prin Canada, pentru a se reuni cu Alma.

Programul filmelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

29 noiembrie:

19.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

1 decembrie:

19.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

2 decembrie:

19.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

3 decembrie:

19.00 | Annette – (regia Leos Carax) – PREMIERĂ – AP 12

5 decembrie:

10.00 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – PREMIERĂ – 3D/Dublat – AG

12.00 | Lupul și leul: o prietenie ca-n povești – Le loup et le lion – (regia Gilles de Maistre) – 2D/Dublat – AG

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet 3D: 15 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;