5:14 pm - Tuesday April 29, 5586

Studenții de la FEAA, locul I la Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare

Studenții Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEEA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) au luat locul I la Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare care s-a desfășurat în perioada aprilie – decembrie 2021.

Studenții Oana Mâcnea și Iulian Vieru, coordonați de profesorul Marius Alexa, în cadrul cursului Strategii Antreprenoriale de la programul de master „Managementul Organizațional” au elaborat un plan de afacere privind un model de afaceri de servicii veterinare.

Fiind admiși la etapa națională a Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare, Oana și Iulian au reșit să impresioneze comisia de jurizare prin calitatea planului de afacere, acuratețea datelor prezentate, relevanța informațiilor și capacitățile de sinteza și decizie managerială.

„Cred că această manifestare este o trambulină excepțională, nu numai utilă, ci esențială pentru studenții și masteranzii FEEA. Este unica soluție pentru noi, neinițiații în management și finanțe, să luăm contact cu realitatea și să concurăm pentru a deveni cu adevărat ceea ce trebuie să fim. Buni manageri și finanțiști.”- a declarat Iulian Vieru, student FEAA, UAIC.

Profesorul – coordonator Marius Alexa a îndrumat studenții pe tot parcursul elaborării planului de afaceri, oferindu-le acces la mai multe articole și resurse documentare inclusiv materiale de studiu și de specialitate oferite de Institutului de Guvernanță Corporativă și Sustenabilitate al FEAA.

Mă bucur că împreună cu colegul meu am reușit să situăm pe primul loc pe țară Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul UAIC. Pasiunea pentru antreprenoriat și propunerea profesorului coordonator m-au determinat să particip la Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare, experiența fiind una excelentă. Acest rezultat l-am obținut crezând în noi și în modelul nostru de business, valorificându-ne cunoștințele și acordând energie maximă muncii depuse. Sper la cât mai multe ocazii pentru a putea clasa Iașul pe primul loc” – a declarat Oana Macnea, student FEAA, UAIC.

Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare este o competiție organizată de Asociația Facultăților de Economie din România (AFER) și s-a desfășurat în două faze, faza locală și faza națională. Pentru faza națională a fost constituită o comisie de jurizare alcătuită din cadre didactice și studenți, inclusiv specialiști / profesioniști /reprezentanți ai mediului de afaceri. Pentru locul I s-a oferit un premiu bănesc de 2.500 lei.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;