Licitația privind reparațiile capitale la pasajul pietonal “Frumoasa” respectă legislația în vigoare

În urma speculaţiilor apărute în ultimele zile în spaţiul public cu privire la licitaţia organizată pentru achiziţia de lucrări aferente proiectului “Reparaţii capitale infrastructură pasaj pietonal subteran Frumoasa”, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi a emis marți, 4 ianuarie, un comunicat, în care face o serie de precizări legate de acest subiect:

  1. Licitaţia a avut doi înscrişi (SC Stizo şi SC BMS Holding Enterprise) şi nu unul, aşa cum se susţine eronat într-un material apărut pe un site din Iaşi.

  1. Data limită a fost prelungită din motive obiective şi legale, aşa cum este prevăzut în legislaţia de specialitate, la cerinţele celor înscrişi, care au cerut clarificări în ceea ce priveşte anumite aspecte din Caietul de Sarcini. Proiectantul a răspuns oficial la mai puţin de 6 zile faţă de data depunerii ofertelor, motiv pentru care s-a prelungit automat data depunerii ofertelor cu 6 zile lucrătoare, pentru a putea permite oricărui ofertant să ia act de răspunsul proiectantului.

  1. Toate documentele depuse de către ofertant au fost verificate şi analizate de către comisiile de specialitate, iar acestea respectă toate cerinţele legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice. Mai mult, documentele suport depuse (eligibilitate, ofertă tehnică, ofertă financiară) au fost declarate conforme.

  1. La procedura de licitaţie nu a fost depusă nicio contestaţie.

  1. Întreaga procedură a fost derulată prin licitaţie publică, transparent şi în conformitate cu cerinţele legislaţiei în domeniu, termenul de depunere a ofertelor fiind de 23 de zile de la data publicării anunţului.

“Orice alte speculaţii pe tema acestei proceduri de achiziţie publică sunt neavenite şi tendenţioase. Nicio instituţie publică nu poate respinge un ofertant pe motiv de domiciliu, de nume, de alte evenimente din viaţa privată a administratorului/acţionarului etc. Legislaţia în vigoare prevede foarte clar care sunt criteriile care pot duce la respingerea de drept a unui ofertant, ceea ce nu este cazul societăţii câştigătoare a licitaţiei mai sus menţionate”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;