6:28 pm - Friday May 27, 2022

Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 10-16 ianuarie

Săptămâna 10-16 ianuarie aduce la Cinematograful Ateneu filme premiate sau prezentate la cele mai mari festivaluri de film și producții care au adunat mii de spectatori în sala de cinema.

Trepiani/Trei etaje, regizat de NanniMoretti, este un film care îţi schimbă percepţia asupra motivelor din spatele unor greşeli majore. Drama a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde filmul a fost aplaudat în picioare timp de zece minute. Acțiunea se concentrează în jurul a trei familii, care trăiesc în trei apartamente din același complex luxos de locuințe, iar viața obligă personajele să facă față conflictelor care afectează relațiile dintre frați, părinți și copii, soți și soții.

Direct de la Cannes este și filmul Titane, câștigătorul premiului Palme d’Or, cu un poster care a intrigat întreaga critică de film și cu un sinopsis la fel de controversat: „după o serie de crime inexplicabile, un tată își regăsește fiul care dispăruse cu 10 ani în urmă. Titane este cuvântul franțuzesc pentru titan, un metal care se topește la temperaturi ridicate, rezistă la coroziune și formează legături solide ca piatra.”

Spencer este o biografie neconvențională a Prințesei Diana (titlul filmului face trimitere la numele ei de fată, Spencer) și se derulează de-a lungul a trei zile din anii 1990, înainte de moartea ei într-un accident de mașină. Filmul este o relatare fictivă despre decizia Prințesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală britanică.

Casa Gucci/House of Gucci este un film biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea șocantă și adevărată a familiei din spatele imperiului modei italian. În 1998, mondena Patrizzia Reggiani, interpretată de Lady Gaga, a fost condamnată pentru că a tocmit un asasin plătit să-l omoare pe Maurizio Gucci, personajul lui Adam Driver. Abia în 2014, Patrizzia a fost eliberată din închisoare. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire, și lăcomie”.

Sing 2: Hai să cântăm din nou! sosește cu vise mari și melodii de succes spectaculoase, în timp ce mereu optimistul koala Buster Moon și tovarășii săi artiști se pregătesc să lanseze cea mai uimitoare extravaganță de până acum. Există totuși o problemă: trebuie să-l convingă pe cel mai retras star rock din lume – interpretat de legenda rock Bono, aflat acum la debutul său în filmele de animație – să li se alăture.

O altă poveste pentru cei mici este și în filmul Clifford: Marele câine roșu. Tânăra Emily primește în dar un pui de cățel roșcovan care se va dovedi un câine magic: cu cât este mai iubit, cu atât el crește mai mare, și mai mare. Nu va trece mult timp până când apartamentul de oraș în care locuiesc va deveni neîncăpător, iar fetița va porni în aventura vieții ei, însoțită de unchiul său trăsnit.

Programul evenimentelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program:

10 ianuarie

18.00 |Trepiani – Trei etaje – (regia Nanni Moretti) – AP 12

20.00 |Titane – (regia Julia Ducournau) – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

12 ianuarie

18.00 | Spencer – Spencer – (regia Pablo Larrain) – AP 12

20.00 | Trepiani – Trei etaje – (regia Nanni Moretti) – AP 12

14 ianuarie

18.00 | Trepiani – Trei etaje – (regia Nanni Moretti) – AP 12

20.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

15 ianuarie

14.00| Sing 2 – Hai să cântăm din nou! – (regia Garth Jennings) – 2 D/Dublat – AG

16 ianuarie

14.00 | Clifford the Big Red Dog – Clifford: Marele câine roșu – (regia Walt Becker) – 3D/Dublat – AG

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;