Au fost stabilite criteriile de admitere la Universitatea de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a stabilit condițiile și calendarul admiterii pentru anul universitar 2022-2023, metodologia specifică fiind aprobată în ultima ședință a Senatului. Astfel, admiterea candidaților la USV Iași se va face prin concurs, pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă  scrisă, la alegerea candidatului – 50 %). Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației Naționale (MEN) de către conducerea USV Iași este de 992, dintre care peste 700 locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat.

Conform calendarului, în perioada 11 – 22 iulie 2022 se va desfășura înscrierea candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2022, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și Management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară.

Tot în perioada 11 – 22 iulie 2022 va avea loc și înscrierea pentru Învățământul la distanță (ID), pentru domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

Universitatea pentru Științele Vieții a stabilit și perioada dedicată preînscrierilor. Astfel, între 3 mai și 30 iunie 2022 va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii din cadrul USV Iași, iar cei care vor dori vor putea să folosească această facilitate.

USV Iași va oferi posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro, dar și la sediile facultăților cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului COVID-19.

„Perioada de desfășurare a admiterii la universitatea noastră a fost stabilită pentru luna iulie 2022, iar în eventualitatea neocupării locurilor planificate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie. Înscrierea candidaților se face prin facilități on line sau la sediile facultăților, cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului COVID-19. Comisia de admitere de la nivelul universității va elabora un ghid pentru înscrierea on-line, ce va fi postat pe site cu minimum două săptămâni înainte de începerea înscrierilor”, a declarat prof. univ. Dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică la USV Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;