Peste 200 de specializări oferite de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” la admiterea 2022

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a aprobat oferta de studii și condițiile de admitere pentru anul universitar 2022-2023. La studii de licență, oferta de admitere cuprinde 82 de specializări, în timp ce pentru studii de master candidații au la dispoziție 123 de opțiuni.

La majoritatea facultăților UAIC, admiterea pentru studii de licență se va face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Cinci facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat. Candidații la domeniul Educație Fizică și Sport vor susține o probă sportivă la alegere, care va avea o pondere de 60% în media finală de admitere.

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% și tot 25% nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi CV.

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 include 27 de specializări în limbi străine, 6 la studii de licență și 21 la studii de master. De asemenea, candidații români de pretutindeni au la dispoziție șase programe la studii de licență și patru programe la studii de master în cadrul Extensiunilor UAIC din Bălți și Chișinău, Republica Moldova.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în anul 2022, concurs de admitere și la filialele din Focșani și Botoșani. La filiala din Focșani, oferta de studii cuprinde 5 specializări (una la studii de licență și 4 la studii de master), în timp ce filiala din Botoșani oferă 3 specializări (două la studii de licență și una la studii de master).

Înscrierea la toate cele 15 facultăți ale UAIC se va putea face atât online cât și fizic, în perioada 11-16 iulie 2022. Selecția și afișarea rezultatelor va avea loc între 18 și 23 iulie 2022. Locurile rămase neocupate după sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în perioada 5-7 septembrie 2022. Începând cu data de 4 aprilie 2022 este disponibilă și preînscrierea online, care oferă candidaților posibilitatea de a formula opțiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admiși și de a încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obținute etc.

Oferta completă de studii pentru anul universitar 2022-2023, precum și condițiile de admitere pot fi consultate pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;