Expoziție de plante exotice la Grădina Botanică

Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) invită ieșenii să viziteze expoziția de plante exotice, deschisă în perioada 5-27 februarie. Cu acest prilej vor fi expuse specii şi soiuri cunoscute sau mai puţin cunoscute de azalee şi camelii, precum şi numeroase exemplare de plante originare din zone subtropicale şi tropicale ale Asiei.

“Un element de noutate este reprezentat de o zonă pe care o apreciem drept un elogiu adus simplităţii, dedicată unei grădini ce decorează o locuinţă specifică Asiei orientale, din care nu lipsesc plantele simbol, veranda cu uşi glisante sau lanternele. În cadrul acestor amenajări, un loc special este destinat pereților vegetali verticali, realizați din specii exotice decorative prin frunze, utilizate pentru reprezentarea unor simboluri vegetale şi animale specifice spațiului est-asiatic: orhideea, arborele pagodelor, ursul panda şi păunul. De asemenea, sunt prezentate elemente de decor fixate pe panouri de inspiraţie asiatică, pentru realizarea cărora angajații au utilizat preponderent deșeuri vegetale, înnobilate cu aranjamente florale”, precizează reprezentanții Grădinii Botanice într-un comunicat de presă.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 9.00-16.00. Prețul unui bilet este de 10 lei, atât pentru vizitarea standurilor expoziționale, cât şi a secţiilor exterioare. Fotografiatul este liber.

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;