Final de februarie plin de filme remarcabile la Cinema „Ateneu”

Cinematograful „Ateneu” oferă spectatorilor o selecție de filme specifice în luna iubirii, alături de premiere și animații pentru întreaga familie. În săptămâna 21-27 februarie sunt programate șase titluri de film, cu povești emoționante și care te țin în suspans.

Cel mai recent film al regizoarei franceze Céline Sciamma, Petite maman/Mami, spune povestea lui Nelly, o fetiță de opt ani care tocmai şi-a pierdut bunica pe care o iubea ca pe ochii din cap. Un film despre trei generații de femei și relațiile complexe dintre ele, relații care nu par să respecte o trecere liniară a timpului. Pelicula a câștigat premiul publicului la Festivalul de la San Sebastian în 2021, a fost nominalizată la Berlinale în același an, unde a avut premiera mondială, cât și la Premiile BAFTA de anul acesta.

Plin de melodii originale interpretate de Jennifer Lopez și de starul mondial de muzică latină Maluma, Mărită-te cu mine îi are ca protagoniști pe Lopez în rolul vedetei Kat Valdez și pe Owen Wilson în rolul lui Charlie Gilbert, un profesor de matematică – doi străini care acceptă să se căsătorească și de-abia apoi să se cunoască. O poveste de dragoste puțin probabilă dintre doi oameni diferiți care caută ceva real într-o lume în care valoarea se bazează pe like-uri și fani, filmul este o comedie romantică modernă despre celebritate, căsătorie și rețelele sociale.

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, Lebensdorf, spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vieții mijlocii. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra (Ioana Flora), soția sa temperamentală, și Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.

Un erou/A Hero, semnat de cineastului Asghar Farhadi, a fost distins cu Grand Prix la Cannes 2021 și spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, acesta încearcă să-şi convingă creditorul să îşi retragă plângerea în schimbul returnării unei părţi din datorie, dar se confruntă cu o situație pe care nu şi-o imagina.

Weekend-ul începe cu proiecția filmului Clifford: Marele câine roșu, unde cei mici vor vedea pe marele ecran un câine atipic, dar tare îndrăgit de familia sa. Tânăra Emily primește în dar un pui de cățel roșcovan, care se va dovedi un câine magic: cu cât este mai iubit, cu atât el crește mai mare, și mai mare. Nu va trece mult timp până când apartamentul de oraș în care locuiesc va deveni neîncăpător, iar fetița va porni în aventura vieții ei, însoțită de unchiul său trăsnit.

Animația Encanto o prezintă pe Mirabel, o fată din Columbia, ce se confruntă cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Acțiunea are loc într-un sat magic din Columbia și prezintă familia Madrigal, în care fiecare membru are propriile sale daruri, cum ar fi schimbarea formei, creșterea plantelor sau super-forța.

Programul evenimentelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

21 februarie

18.00 | Petite maman – Mami – (regia Celine Sciamma) – PREMIERĂ – AG

20.00 | Marry Me – Mărită-te cu mine – (regia Kat Coiro) – AG

23 februarie

18.00 | Lebensdorf – (regia Valentin Hotea) –  N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Petite maman – Mami – (regia Celine Sciamma) – AG

25 februarie

18.00 | Petite maman – Mami – (regia Celine Sciamma) – AG

20.00 | Un erou – Ghahreman – (regia Asghar Farhadi) – PREMIERĂ – AP 12

26 februarie

14.00 | Clifford the Big Red Dog – Clifford: Marele câine roșu – (regia Walt Becker) – 3D/Dublat – AG

27 februarie

15.30 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – 3D/Dublat – AG

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;