Proiect pentru susținerea multiculturalității la Colegiul Național de Artă “O.Băncilă”

În perioada martie 2021-martie 2023, Colegiul Național de Artă “O.Băncilă” derulează activități de parteneriat într-un proiect european intitulat “Divers-cult. Promoting Cultural diversity in primary and lower-secondary schools”. Proiectul cu numărul 2020-1-IS01-KA227-SCH-082782, este coordonat de o echipă din Islanda (University of Iceland, School of Education) și are în componență parteneri din Italia (CRES), Lituania (Kauno Simono Daukanto progimnazija), Cipru (HeartHands Solution) și România.

Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă crearea unui set de competențe necesare profesorilor și elevilor în demersul de adaptare la o lume diversă și eterogenă etnic. De asemenea se urmărește promovarea dialogului intercultural și crearea unui set de instrumente de lucru pentru susținerea multiculturalității.

Profesorii implicați în proiect au creat setul de competențe cheie pentru promovarea și integrarea diversității în orele de clasă și urmează organizarea unui workshop pentru prezentarea rezultatelor și obținerea de feedback. La finalul lunii martie urmează să se desfășoare o întâlnire transnațională de lucru, în Islanda.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;