5:13 pm - Tuesday April 19, 2416

Contractul privind achiziționarea tramvaielor PESA a fost finalizat

Municipiul Iași, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), anunță finalizarea proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie 30 m” din cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2015 – 2030 Iași – Zona Metropolitană. În baza acestui proiect, pe data de de 10 iunie 2020 a fost semnat contractul cu societatea Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz SA Polonia, cu o valoare totală a investiției de circa 220 milioane lei, inclusiv TVA.

Conform contractului, livrarea primului tramvai a avut loc pe 2 august 2021 (ajuns în depoul Companiei de Transport Public Iași), iar punerea oficială în circulație a fost realizată, după toate testele efectuate şi obţinerea tuturor agrementelor tehnice, pe 9 septembrie 2021. De menţionat că ultimul tramvai din lotul de 16 bucăți a fost livrat în data de 20 decembrie 2021.

Cu această ocazie, vineri, 1 aprilie, începând cu ora 14.00, în sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi va avea loc conferinţa de presă de închidere a programului de furnizare a celor 16 tramvaie, eveniment la care şi-au aunuţat prezenţa, pe lângă primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, preşedintele PESA Polonia, Krzysztof Zdziarski, alături de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, respectiv secretarul de stat Claudiu Răcuci, managerul de proiect Daniel Vâlceanu şi responsabilul financiar Andrei Giurăscu.

La eveniment va fi prezentă şi conducerea Companiei de Transport Public Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;