Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 18 – 21 aprilie

Perioada 18-21 aprilie se anunță la Cinema Ateneu plină de filme bune, care satisfac toate gusturile și categoriile de vârstă. Proiecții în premieră, filme pentru cei mici și două difuzări speciale în Săptămâna Patimilor.

#dogpoopgirl este o comedie neagră despre pericolele internetului, regizată de Andrei Huțuleac. Într-un context social dominat de fakenews, filmul prezintă pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informațiilor false pe internet și, în special, în social media. Producția a obținut în 2021 Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Febra lui Petrov vine direct din competiția oficială a festivalului de film de la Cannes 2021 și este o satiră politică urbană care poartă privitorul printr-o călătorie suprarealistă în delirul personajului principal, abordând teme precum relația dintre părinți și copii, creativitatea și ambiția unui artist, subliniind pe întregul său parcurs naționalismul rusesc exacerbat.

Ultimul film al lui Pedro Almodóvar, Mame paralele, leagă povestea unui schimb accidental de copii de războiul civil din Spania. Filmul are în centru două femei, necăsătorite, care rămân însărcinate din întâmplare. Între cele două se leagă o prietenie pe măsură ce străbat împreună holuri de spital și influențează viața una celeilalte.

Special în perioada Sărbătorilor Pascale sunt programate și două filme tematice: Filmul românesc multi-premiat Între chin și amin, care vorbește despre îngrozitoarele torturi îndurate de condamnați în cadrul „Experimentului Pitești” și Patimile lui Hristos, filmul regizat de Mel Gibson, ce prezintă ultimele ore din viața lui Iisus. În rolul Mariei o vom vedea pe Maia Morgenstern, apreciată pe plan internațional pentru interpretarea extraordinară.

Cei mici se vor putea bucura de trei proiecții de film, fiecare cu povești interesante și pline de magie: animația Encanto și producțiile proaspăt lansate Sonic theHedgehog 2 și Băieții răi.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului.

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

18 aprilie

18.00 | #dogpoopgirl – (regia Andrei Huțuleac) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 | Febra lui Petrov – Petrovy v grippe – (regia KirillSerebrennikov) – PREMIERĂ – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

19 aprilie

15.00 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – 3D/Dublat – AG

18.00 | #dogpoopgirl – (regia Andrei Huțuleac) – AP 12

20.00 | Între chin și amin – (regia Toma Enache) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani – Proiecție specială

20 aprilie

15.00 | Sonic theHedgehog 2 – (regia JeffFowler) – 2D/Dublat – AG

18.00 | #dogpoopgirl – (regia Andrei Huțuleac) – AP 12

20.00 | Febra lui Petrov – Petrovy v grippe – (regia KirillSerebrennikov)  – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

21 aprilie

15.00 | Băieții răi – The BadGuys – (regia Pierre Perifel) – 3D/Dublat – AG

18.00 | Mame paralele – Madresparalelas – (regia Pedro Almodovar) – AP 12

20.00 | Patimile lui Hristos – The Passion of theChrist – (regia Mel Gibson) – IC14 – Interzis copiilor sub 14 ani – Proiecție specială

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;