5:13 pm - Monday April 18, 1611

Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 27 aprilie – 1 mai

Filme de referință, o premieră românească și experiențe pentru toate vârstele sunt anunțate în perioada 27 aprilie-1 mai 2022, la Cinema Ateneu.

Programul cinematografic începe cu Mame paralele, noul film al lui Pedro Almodóvar, care leagă povestea unui schimb accidental de copii de războiul civil din Spania. Filmul are în centru două femei, necăsătorite, care rămân însărcinate din întâmplare. Între cele două se leagă o prietenie pe măsură ce străbat împreună holuri de spital și influențează viața una celeilalte.

Febra lui Petrov vine direct din competiția oficială a festivalului de film de la Cannes 2021 și este o satiră politică urbană care poartă privitorul printr-o călătorie suprarealistă în delirul personajului principal, abordând teme precum relația dintre părinți și copii, creativitatea și ambiția unui artist, subliniind pe întregul său parcurs naționalismul rusesc exacerbat.

Un film pentru întreaga familie inspirat din fapte reale, Copacul dorințelor: Amintiri din copilăriespune o poveste plină de peripeții, momente de umor, emoție și speranță. Mara, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă.

Noul documentar regizat de Oana Bujgoi Giurgiu, Spioni de ocazie, va rula, în premieră, pe 29 aprilie 2022. În primăvara anului 1944, soarta multor piloţialiaţicăzuţi în Europa de Est era necunoscută. Biroul MI9 din Cairo a decis recrutarea unor agenţi din rândul sioniştilor care emigraseră din aceste ţări în Palestina, înainte de război. Misiunea lor? Să găsească prizonierii şi să organizeze o potenţială evadare. Spionii de ocazie s-au trezit prinşi între război, politică şiviaţa personală.

Plasată într-o lume fantastică, luxuriantă, animația Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului urmărește aventurile tânărului Chickenhare, născut jumătate găină – jumătate iepure. Adoptat de regele Peter, faimos aventurier, și dornic să fie acceptat și iubit așa cum este, Chickenhare vrea să aibă parte de propria mare aventură chiar și așa, stângaci, cum este. Ce se întâmplă mai departe, puteți afla din 30 aprilie 2022, la Cinema Ateneu.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului.

 

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

27 aprilie 2022

18.00 | Mame paralele – Madresparalelas – (regia Pedro Almodovar) – AP 12

20.00 | Febra lui Petrov – Petrovy v grippe – (regia KirillSerebrennikov)  – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

29 aprilie 2022

18.00 | Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie – (regia Andrei Huțuleac) – AG

20.00 | Spioni de ocazie – (regia Oana Bujgoi Giurgiu) – PREMIERĂ – AG

30 aprilie 2022

14.00 | Iepurele – Găină și Hamsterul Întunericului – Chickenhareandthe Hamster of Darkness – (regia Ben Stassen, Benjamin Mousquet) – PREMIERĂ – 2D/Dublat – AG

1 mai 2022

14.00 | Iepurele – Găină și Hamsterul Întunericului – Chickenhareandthe Hamster of Darkness – (regia Ben Stassen, Benjamin Mousquet) – 2D/Dublat – AG

 

Preț bilet normal: 15 lei

 

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;