5:13 pm - Friday April 20, 9190

CJ a deschis apelul de proiecte pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a piețelor, târgurilor și terenurilor de sport

Consiliul Județean (CJ) Iași a deschis oficial luni, 9 mai, apelul de proiecte în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Economico – Socială Iași pentru perioada 2021-2024. Prin intermediul acestui program, CJ acordă finanțări nerambursabile primăriilor care depun proiecte pe două componente și anume: construirea, modernizarea și reabilitarea piețelor și a târgurilor și respectiv construirea, modernizarea și reabilitarea terenurilor de sport pentru copii şi tineret.

În cazul piețelor și târgurilor, suma totală alocată este de 2.500.000 de lei, valoarea maximă eligibilă per proiect fiind de 500.000 lei. Finanțarea nerambursabilă este de maximum 90%, restul de 10% urmând să fie suportat de primăria care depune proiectul. ‘’În multe dintre comunele ieșene, mai rău, chiar și în orașe, cum se întâmplă la Podu Iloaiei, condițiile din piețe lasă de dorit. Majoritatea târgurilor nu sunt altceva decât niște spații delimitate de un gard, cu marfa vândută de pe tarabe vechi și ruginite sau chiar direct de pe pământ, fără acces la utilități sau respectarea normelor sanitare. Trebuie să creăm spații adaptate anului 2022, în primul rând pentru siguranța cumpărătorilor, dar și pentru stimularea consumului local și sprijinirea micilor comercianți prin crearea unor condiții moderne. Ne dorim ca până la finalul anului 2024 să modernizăm cel puțin 20 de piețe și târguri”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. În ceea ce privește proiectele de construire sau modernizare a terenurilor de sport, suma alocată de CJ este tot de 2.500.000 de lei proiect, cu diferența că valoarea maximă eligibilă per proiect este de 350.000 lei. ‘’Există comune, și nu sunt deloc puține, care nu au încă terenuri sau săli de sport pe care copii să le folosească pentru a deprinde abilități sau a practica cu drag sportul preferat. Accesul copiilor și tinerilor la o infrastructură sportivă care să le permită dezvoltarea și formarea nu ar trebui să fie condiționat de apropierea față de un centru urban. Am inițiat acest program pentru a reduce discrepanțele care există între mediul rural și urban. Până la finalul anului 2024 ne-am propus să modernizăm 40 de terenuri de sport. Încurajez primăriile să depună proiecte și împreună să remediem starea de inechitate existentă’’, a afirmat Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;