Asociația Zi de Bine Moldova pornește în Caravana cu Sănătate, alături de Medlife și Fundația Bethany: o caravană cu o echipă medicală formată din medic și asistent, care să ajute persoanele aflate în nevoie din comunitățile rurale
Proiectul Caravana cu Sănătate face parte din seria de proiecte desfășurate de asociația Zi de Bine în zona Moldovei.
Zi de Bine Moldova, alături de Medlife și Fundația Bethany, dau startul proiectului Caravana cu Sănătate, prin care vor oferi oamenilor din 23 de sate din Iași și Vaslui posibilitatea de a primi gratuit consultații specializate și rețete medicale pentru diferite afecțiuni. Timp de 6 zile, Caravana cu Sănătate va poposi în comunele Movileni, Puiești și Vlădeni.
”Ai putea crede că dacă l-ai văzut pe unul, le-ai văzut pe toate. Toate satele câte strâng împreună comunele Movileni, Puiești și Vlădeni, pe unde va merge #CaravanaCuSănătate. Peste 12.600 de suflete trăiesc la câteva zeci de kilometri de Iași, iar mulți dintre ei nu au nici măcar o căruță în care să se suie când e vreo urgență și să ajungă la medic. Puiești, care înglobează 13 sate, e singura comună dintre acestea unde sunt 2 medici de familie care, împreună cu 2 asistente, fac cu rândul la singurul centru de urgențe din comună. Celelalte comune, nici pomeneală de centre de urgențe sau asistente pentru medici.”, menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.
Cele 3 comune au nevoie de medici pentru specializări diverse. În Movileni, este nevoie de specializări pentru ginecologie, cardiologie, pediatrie, urologie, gastroenterologie. În Puiești, predomină afecțiuni precum bolile hepatice și diabetul. La fel de diversificată este și vârsta localnicilor. În Movileni, predomină persoanele în vârstă, iar în Puiești există o pondere mai mare a tinerilor și a persoanelor minore. În Vlădeni, 237 de copii provin din familii care sunt beneficiare de diverse forme de ajutor social, 25 de copii trăiesc în locuințe în stare avansată de degradare, în sânul unor familii care nu au acces la utilități, în mod special la o sursa de apă, electricitate și încălzire.
”Împreună cu Asociația Zi de Bine, ne mobilizăm la propriu pentru a extinde demersul nostru legat de grijă în comunitățile unde este cea mai mare nevoie de intervenție medicală. Am selectat localități din zona Iași-Vaslui unde vom deplasa clinica mobilă MedLife pentru a oferi acces la servicii medicale de calitate prin consultații și analize gratuite. Prin Clinica Medicală Mobilă MedLife evaluăm starea de sănătate a comunităților din zona respectivă prin consult clinic, analize de laborator, investigații, dar și consultații de specialitate, în funcție de nevoi și cerințe. Clinica este amenajată într-un container expandabil, instalat pe un șasiu tractabil, astfel încât întreg ansamblul poate fi relocat rapid într-o altă zonă unde este nevoie de servicii medicale.”, declară Ina Bădărău, Head of Communications Medlife Group.
Sărbătoriții lunii mai își pot dărui ziua pentru acest proiect aici:
https://ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=1769
Acesta nu este primul proiect al Asociației Zi de Bine dedicat persoanele aflate în nevoie, din mediul rural. În august 2020, tot alături de Fundația Bethany, Zi de Bine finaliza proiectul Microduș – un mod captivant în care să-i atragă pe copii și părinții lor în discuții despre cum pot avea grijă de sănătatea lor. Proiectul consta într-un autoturism tern adaptat într-o mașină colorată, dotată cu duș, toaletă și chiuvetă, care le permite și exercițiu, dar și practică în materie de igienă.
”Noi, la Fundația Bethany, suntem preocupați constant de dezvoltarea comunităților rurale din zona Moldovei și, ce știm sigur, e că acest lucru e posibil doar printr-o abordare multi-disciplinară. Dacă până acum doi ani, programele noastre vizau în special educația copiilor de la sate, odată cu Microdușul, în 2020, am abordat și problematica sănătății și a igienei, un alt punct nevralgic în spațiul rural românesc. Așa că, pentru noi, Caravana cu Sănătate e o continuare aproape firească, și ne bucurăm să o ducem în satele unde este cu adevărat nevoie, împreună cu prietenii și partenerii noștri de la Asociația Zi de Bine Moldova.”, menționează Beatrice Darie, Director programe la Fundația Serviciilor Sociale Bethany.
Cei care doresc să susțină suplimentar proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.
***
Despre Asociația Zi de BINE
Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.
În cei doi ani de existență, Asociația a implementat deja peste 30 de proiecte în domenii ca educație, sănătate,incluziune socială, în valoare de peste 2.000.000 de euro.
Dacă aveți un proiect în care credeți, dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.
Despre Fundația Bethany
Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor, a tinerilor şi a familiilor acestora, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Cu 27 de ani de activitate în România, programele fundației vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități, proiecte de încurajare a educației de calitate în mediul rural și, în general, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, familii defavorizate). Nu în ultimul rând, Fundația Serviciilor Sociale Bethany promovează voluntariatul și filantropia ca modalități de implicare în viața comunității.
Mai multe detalii se regăsesc pe www.bethany.ro.
Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.
Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.
În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.
Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase. https://www.medlife.ro/