Universitatea de Științele Vieții va fi reprezentată de 70 de studenți la ediția din acest an a “Agronomiadei”

Studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor participa la „AGRONOMIADA 2022”, eveniment care va avea loc în perioada 12 – 15 mai la Cluj-Napoca. Potrivit organizatorilor, la ediția dina cest an sunt  propuse 22 de discipline profesionale şi șase competiţii sportive. Cea mai așteptată competiţie studenţească organizată la nivel naţional de către universitățile agronomice va fi organizată după doi ani de pauză cauzată de pandemia de coronavirus, USV Iași urmând să fie reprezentată de o delegație formată din 70 de persoane.

La concursul profesional-științific și sportiv „AGRONOMIADA 2022” vor participa toate universităţile agronomice din România, Facultăţile de Agricultură şi Horticultură din cadrul Universităţii Craiova și Universitatea Agrară de Stat din Chișinău, în total fiind așteptați peste 250 de studenți.

Evenimentul, găzduit în acest an de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, se desfăşura pe două secțiuni: concursul profesional – ştiinţific şi competiţia sportivă – cu șase probe (fotbal, volei mixt, tenis de câmp mixt, pescuit sportiv, tenis de masă și majorete).

Competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional, menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare şi prietenie dintre studenţi, pentru promovarea ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul tinerilor. AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Cluj, Craiova, Iași şi Timișoara. Începând cu ediţia 2014, care a avut loc la USV Iaşi, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;