Filme speciale la Cinema „Ateneu”, în săptămâna 16 – 22 mai

Săptămână cu filme în premieră la Cinema Ateneu. Filmul Dosarul 631, realizat de Marius Th. Barna, după scenariul lui Bogdan Ficeac, deschide programul premierelor. Producția prezintă investigația jurnalistică a unui reporter TV pentru presupusele ,,închisori zburătoare” americane din România, fiind inspirată din fapte reale. Printr-un concurs de împrejurări, urmărind un misterios DOSAR 631, reporterul TV – Dinu descoperă o scurgere de informații dintr-o bază NATO din România. Evenimentul de presă agită, provoacă, tentează diferite medii de presă, politicieni de vârf, servicii atât interne, cât și externe, provocând drame atât hilare și absurde, toate acestea învăluite într-o comedie neagră.

Filmul Zboară cocorii a marcat o etapă în procesul redării artistice a temei războiului pe ecran. Cu o mare forță emoțională, cu o măiestrie artistică rară, filmul a pus problema credinței, a purității morale care nasc o tărie de caracter de neînvins.Protagoniștii sunt actorii Tatiana Samoilova, Aleksei Batalov, Vasili Merkurev și Aleksandr Șvorin. Filmul a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din anul 1958, fiind singurul lungmetraj sovietic care a primit premiul cel mare.

La o sută de ani de la descoperirea mormântului lui Tutankhamon, documentarul Tutankhamon – Ultima expoziție oferă o oportunitate unică de a-l descoperi pe faraon şi de a vedea imagini inedite ce prezintă cum anume au fost mutate 150 dintre comorile lui pentru a fi prezentate în cadrul celei mai mari expoziţii dedicate vreodată acestuia. Documentarul ne prezintă încăpâțanarea arheologului britanic ce a descoperit mormântul, atunci când mijloacele de comunicare în masă abia începeau să ne schimbe radical vieţileşi oferă acces exclusiv în unele dintre locurile care au marcat pentru totdeauna istoria și civilizația.

Animația-istorică Unde este Anne Frank? urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului.

Programul complet al săptămânii:

16 mai

18.00 | DowntonAbbey: O nouă eră – DowntonAbbey: A New Era – (regia Simon Curtis) – AG

20.00 | Dosarul 631 – (regia Marius Th. Barna) – PREMIERĂ – AP 12

18 mai

18.00 | Zboară cocorii – (regia Mihail Kalatozov) –  FILM DE ARTĂ – AP 12

20.00 | Dosarul 631 – (regia Marius Th. Barna) – AP 12

20 mai

18.30 | Tutankhamon – Ultima expoziție – Tutankhamon: The LastExhibition – PREMIERĂ – AG

20.00 |  Unde este Anne Frank? – WhereIs Anne Frank? – PREMIERĂ – AG

21 mai

14.00 | Iepurele – Găină și Hamsterul Întunericului – Chickenhareandthe Hamster of Darkness – (regia Ben Stassen, Benjamin Mousquet) – 2D/Dublat – AG

22 mai

14.00 | Băieții răi – The BadGuys – (regia Pierre Perifel) – 3D/Dublat – AG

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;