Proiectele de formare profesională, promovate în cadrul Galei VET 2022

În perioada 16-20 mai, la nivel european este organizată „Săptămâna europeană a competențelor profesionale” având drept obiectiv general prezentarea modalităților prin care activitățile de formare profesională (VET) pot ajuta tinerii să se pregătească astăzi pentru economia europeană a viitorului.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean organizează marți, 17 mai, între orele 13.00 -15.30, la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” (corp B), Gala proiectelor VET, ediția a VI-a – activitate de valorizare a experiențelor din proiectele cu finanțare europeană și învățământ dual.

Acțiunea a început în 2016, odată cu lansarea de către Comisia Europeană a inițiativei ”Săptămâna europeană a competențelor profesionale”, dar în timp a devenit o tradiție, primele 4 ediții fiind realizate cu prezență fizică, iar ultima online.

Ediția 2022 se desfășoară sub genericul european – „VET și tranziția ecologică” – în concordanță cu angajamentul Comisiei Europene de a lua toate măsurile necesare pentru un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.

Evenimenul ieșean reunește beneficiari direcți ai programelor VET, reprezentanți ai companiilor implicate în învățământul dual, dar și directori și profesori din școli gimnaziale, responabili pentru orientarea în carieră a elevilor lor, având ca suport bunele practici din domeniile Erasmus+, POCU, ROSE, învățământ dual.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;