Rezultate remarcabile obținute de elevii ieșeni la Olimpiada Națională de Limba Rusă Maternă

În perioada 13-15 mai, la Tulcea s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de Limbă Rusă Maternă, organizată de către Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Tulcea și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, eveniment ce a reunit elevi din județele în care se studiază limba rusă maternă.

Lotul ieșean, compus din nouă elevi, a obținut trei distincții, respectiv două premii I, cu mediile generale 10 și 9,85, și o mențiune.

Astfel, Claudia Ivanov, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță”, și Vlad Fedosov, elev tot în clasa a XII-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, au obținut cele mai mari note în competiție la probele scrise și orale și au primit Premiul I, în timp ce Ana-Maria Timofte, elevă în clasa a VIII-a la Școala Profesională Focuri a obținut mențiune, toți trei elevi ieșeni demonstrând o pregătire temeinică.

„Rezultatele vin ca o confirmare a talentului, pasiunii și atitudinii serioase pentru studiul limbii ruse materne. Sunt, bineînțeles, și o recompensă binemeritată pentru implicarea și perseverența elevilor, pentru nenumăratele ore de muncă atât în cadrul unităților de învățământ, cât și în cadrul comunității locale. Felicitări atât elevilor participanți, pentru voința și creativitatea de care au dat dovadă, precum și cadrelor didactice coordonatoare: profesor Gromic Zinaida de la Școala Profesională Focuri și Isaeva Galina de la Școala Profesională Stolniceni Prăjescu, județul Iași”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Potrivit aceleiași surse, elevii ruși lipoveni din județul Iași continuă pregătirile pentru următoarea competiție națională, Olimpiada de Religie – cult ortodox pe rit vechi, în limba rusă, ce va avea loc la Brăila la sfârșitul lunii mai.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;