Cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea PNL, la Iași a fost dat startul “Săptămânii liberale”

În perioada 22 – 29 mai, PNL Iași sărbătorește “Săptămâna Liberală”, pregătind o serie de evenimente de marcare a 147 de ani de la înființarea acestei formațiuni politice. Cu acest prilej vor avea loc expoziții, dezbateri, ziua porților deschise la sediul PNL Iași din Podu Roș, precum și o campanie de donare a sângelui.

Evenimentele vor debuta duminică, 22 mai, la ora 13.00, cu lansarea broșurii „Istoria Partidului Național Liberal” și vernisajul expoziției „Dinastia Brătienilor și nașterea liberalismului românesc”, la sediul PNL Iași.

Luni,  23 mai, începând cu ora 8.00, ieșenii sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzii Iași, unde va avea loc o campanie de donare a sângelui – Împreună pentru viață, iar de la ora 12.00, vernisajul expoziției amenajată în fața sediului PNL.

Marți, 24 mai, începând cu ora 10.30, este programată acțiunea de depunere de coroane de flori la statuile lui I.C. Brătianu, Ion I.C. Brătianu și Nicolae Gane, după care, la ora 12.00, ușile sediului PNL din Podu Roș vor fi deschise publicului în cadrul Zilei porților deschise, urmând ca la ora 16.00, ieșenii să se alăture unui flashmob prilejuit de împlinirea a 147 de ani de la înființarea PNL.

Miercuri, 25 mai, continuă seria expozițiilor, după care, la ora 17.00, la sediul PNL Iași este programată o dezbatere despre cum percep tinerii liberalismul, eveniment la care sunt așteptați toți cei curioși să afle din culisele politicii liberale, ori care la un moment dat își doresc să se implice în viața societății.

Joi, 26 mai, pe lângă obișnuita expoziție, publicul este așteptat la dezbaterea “Liberalismul economic. De la Teorie la politici guvernamentale”, de la la sediul PNL Iași, începând cu ora 18.00. Cei prezenți vor afla astfel viziunea liberală despre economie și politicile guvernamentale care derivă din principiile liberalismului.

Vineri, 27 mai, activitățile din cadrul Săptămânii Liberale se vor muta la Pașcani, unde locuitorii celui de-al doilea municipiu ca mărime din județ vor putea vizita expoziția PNL, de la Casa de Cultură din localitate, începând cu ora 12.00. De la ora 14.00 este programată dezbaterea “Istoria Liberalismului în România”, o incursiune în trecutul marcat de cele mai importante realizări istorice de ale căror nume se leagă Partidul Național Liberal.

Sâmbătă, 28 mai, la Hotelul Ramada din Iași, începând cu ora 10.30, va avea loc dezbaterea organizată de Organizația Femeilor Liberale Iași, cu titlul “Să restabilim împreună echilibrul socio-profesional post pandemic”, ocazie cu care vor fi prezentate soluțiile pentru recuperarea sectorului privat, grav afectat de efectele provocate de pandemie. Mai apoi, începând cu ora 13.00, la sediul PNL Iași ieșenii sunt invitați la dezbaterea pe teme de politici locale de bună practică “Administrația publică locală și societatea civilă”.

Seria evenimentelor dedicate Săptămânii liberale se va încheia duminică, 29 mai, la Muzeul Mihai Eminescu din Iași, cu o prezentare de cărți și lecturi liberale.

“ Din 1875 ne aflăm în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933. Nicio altă organizație politică nu își respectă istoria așa cum o face Partidul Național Liberal, pentru că doar prin cunoașterea trecutului vom învăța să facem un viitor mai bun. PNL demonstrează prin asta ce îl diferențiază de celelalte partide, care și a adus aportul la istoria României. PNL are și astăzi o misiune istorică de a moderniza România, de a dezvolta comunitățile. Acest lucru se va vedea la Iași și în 2024, unde, prin rezultatele administrației liberale vom convinge și, pe lângă numărul de localități unde avem primari și unde performăm, vom reuși să câștigăm și mai multe mandate. Începând de astăzi, colegii mei din toate organizațiile noastre au pregătit numeroase activități dedicate ieșenilor pentru că, în definitiv, despre asta este vorba în cadrul Săptămânii liberale, și anume să dezbatem, să schimbăm idei, să fim alături de ei și, poate cel mai important, să învățăm unii de la alții. Chiar dacă suntem la ceasul aniversar a împlinirii a 147 de ani de la înființarea PNL, astăzi nu este vorba doar de istorie, de trecut, ci cu atât mai mult despre viitorul la care vom putea clădi cu bună credință. Am încredere că fiecare activitate pe care o organizăm va fi un câștig pentru ieșeni, prin răspunsurile și informațiile pe care le vom putea oferi în dezbaterile noastre, fie prin campania de donare de sânge la care vă așteptăm în număr cât mai mare, într-o perioadă în care mulți cetățeni din România, cât și victimele războiului nemilos din Ucraina au atât de mare nevoie”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;