“Culorile vieții”, expoziție de fotografie la Ateneul Tătărași

Marți, 24 mai, începând cu ora 18.00, ieșenii sunt invitați la Galeria Veche din cadrul Ateneului Național, la vernisajul expoziției de fotografie „Culorile vieții” al artistului Marius Florescu. Expoziția conține 25 de lucrări ale fotografului Marius Florescu, ce își propune să transpună o linie a frumuseții umane. Cu un palmares internațional impresionant, printre care expoziții la Muzeul Luvru din Paris, New York sau Viena, artistul este implicat și într-o școală de fotografie, care oferă șanse copiilor din orfelinate. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, în Galeria Veche a Ateneului Național din Iași până la data de 15 iunie.

„Marius Florescu, copilul abandonat după naștere și crescut prin orfelinatele vremii, a reușit să obțină diplomele de inginer, de filolog și de fotograf profesionist. În prezent, acesta este singurul fotograf român care se poate lăuda că una din lucrările sale, expuse acum ceva vreme la Luvru, în Paris, a fost cumpărată de Angelina Jolie și Brad Pitt. Abandonat în maternitatea din Piatra Neamț de către mama care s-a internat cu o identitate falsă, Marius Florescu nu și-a cunoscut niciodată familia. Până la 23 de ani a crescut în sistem și suferă de boala Wilson de la naștere. Cu o voință de fier, a reușit să-și croiască un drum în lume.

Școala de fotografie inițiată de el se adresează copiilor instituționalizați. Aceștia învață de mici să facă o meserie și să se descurce singuri la intrarea în viață, așa cum a reușit artistul Marius Florescu cu peste 21 de expoziții, inclusiv la Paris, la New York și în alte orașe din țară și străinătate.” (https://www.facebook.com/expoflorescu/)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;