5:14 pm - Sunday May 1, 0687

Pasajul “Alexandru cel Bun” intră în reparații capitale

Întruniți în ședință ordinară, consilierii locali ieșeni au aprobat luni, 30 mai, documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul “Reparatii capitale pasaj superior Alexandru cel Bun”, costul total al lucrărilor de consolidare și reabilitare a obiectivului ridicându-se la suma de o sută de milioane de lei.

Pasajul, care face legătura între cartierul Alexandru cel Bun și zona Gară- Podu de Piatră, a fost construit în perioada 1977 – 1980, în prezent acesta aflându-se într-o stare evidentă de degradare, ca urmare a faptului că mai bine de 40 de ani construcția nu a beneficiat de nicio lucrare de consolidare și reabilitare.

Având în vedere toate aceste aspecte, municipalitatea a inclus reabilitarea pasarelei pe lista de priorități, un proiect în acest sens fiind prezentat încă din anul 2020.

„S-au propus două scenarii pentru intervenție, iar spre aprobare se propune scenariul doi, care cuprinde lucrări de consolidare a structurii de rezistență a infrastructurii și suprastructurii pasajului, lucrări de modernizare la nivelul căii pe pasaj și pe rampele de acces, și include și lucrările de consolidare a zidurilor de sprijin”, se arată într-o notă de fundamentare a municipalităţii. Marele avantaj al acestui gen de lucrare l-ar constitui extinderea duratei de exploatare a pasajului – minim 35 de ani, maxim 55 de ani –  în condiții de siguranță și confort pentru circulația rutieră, a tramvaielor și a pietonilor pe și sub pasaj”, se arată în nota de fundamentare care a însoțit proiectul de hotărâre supus spre aprobare aleșilor locali.

Pasajul “Alexandru cel Bun” are o lungime de 535 de metri iar partea carosabilă o suprafață totală de 8.500 de metri pătrați. Potrivit proiectului tehnic, lucrările de reabilitare a construcției includ, pe lângă consolidarea infrastructurii, modernizarea căii de rulare, refacerea trotuarelor, înlocuirea sistemului public de iluminat, prin montarea de lămpi de tip LED, precum și înlocuirea parapeților vechi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;