5:14 pm - Saturday May 1, 6652

O zi pe săptămână, ieșenii vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun

Ieșenii vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun din municipiu o zi pe săptămână, în cadrul programului „Vinerea verde”, care are ca scop reducerea poluării cauzată de transportul cu mașina personală și încurajarea folosirii transportului alternative.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința de luni, 30 mai, a Consiliului Local, în fiecare zi de vineri din perioada iunie – decembrie 2022, ieșenii  vor putea circula gratuit cu autobuzul sau tramvaiul

Potrivit documentului aprobat de aleșii locali, programul “Vinerea verde” va fi valabil doar pe traseele din interiorul orașului, nu și pe cele din localitățile limitrofe municipiului.

Programul “Vinerea verde” a fost lansat în 2021 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ca inițiativă care își propune să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.   Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, campania încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice, în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

”Vinerea Verde” își propune ca cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

În prezent, programul “Vinerea verde” este aplicat în mai multe orașe din țară, printre care București și Cluj.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;