Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului, organizat pe esplanada Palatului Culturii

Instituția Prefectului Județului Iași împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale organizează miercuri, 1 iunie, în intervalul orar 10.00 – 16:00, pe esplanada Palatului Culturii, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului.

”Ne dorim să marcăm Ziua Internațională a Copilului într-un mod special, alături de colegii noștri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și de militari din cadrul Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt. Îi așteptăm în fața Palatului Culturii pe toți cei care doresc să afle detalii despre munca, dar și despre echipamentele și tehnica folosite de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră și cadrele militare. Ne dorim să fie cu adevărat o sărbătoare dedicată copiilor, dar și celor cu suflet de copil”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Brigada 15 Mecanizată ”Podu Înalt” va participa cu un transportor amfibiu blindat, o autospecială de poliție militară, o dronă militară, armament, echipamente de comunicații, un lunetist echipat de misiune, dar și alte echipamente.

În fața Palatului Culturii vor fi și salvatorii ieșeni cu câteva dintre autospecialele folosite în activitatea de zi cu zi. Inspectoratul pentru Situații de Urgență va prezenta copiilor o motocicletă, o șenilată, o barcă, dar și mai multe autospeciale, inclusiv autospecială pirotehnică.

Inspectoratul de Poliție Județean va fi prezent cu o motocicletă, cinci autospeciale, inclusiv de la Serviciul Rutier, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic. Totodată, copiii vor avea ocazia să cunoască și trei dintre câinii polițiștilor ieșeni.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră va prezenta copiilor tehnică și autospeciale folosite în supravegherea frontierei printre care o ambarcațiune, o autospecială cu termoviziune, două echipaje canine.

Inspectoratul Județean de Jandarmi va fi alături de copii cu un ATV, două autospeciale, materiale de intervenție, jandarmi însoțiți de câini de serviciu.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;