5:13 pm - Wednesday April 19, 3539

Începând de luni, tramvaiele vor circula din nou pe traseul 5

Începând de luni, 6 iunie, Compania de Transport Public (CTP) reintroduce în circulație traseul de tramvai 5, pe următorul itinerariu: Dacia – Bulevardul Nicolae Iorga – Țesătura – Baza 3 – Rond Țuțora și retur. Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele care au circulat până acum pe această rută. Decizia a fost luată de către Primăria Municipiului Iași, la propunerea Companiei de Transport Public Iași, intrând în vigoare odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Piața Ing. Virgil Săhleanu – Rond Țuțora. Traseul de tramvai 5, care făcea legătura între cartierul Alexandru cel Bun și Zona Industrială, a fost desființat în anul 2015, după 36 de ani de funcționare, pentru a face loc lucrărilor de modernizare a Malului Drept Bahlui. După scoaterea căii de rulare, artera rutieră a fost lărgită și asfaltată, conferindu-i-se statutul de sens unic pe tronsonul Podu de Piatră – Podu Roș.

Tot începând de luni, 6 iunie, mai multe trasee de tramvai și autobuz din municipiu vor suferi modificări, anunță CTP. Astfel:

* tramvaiele de pe traseul 7 vor circula prin Podu Roș, având următorul itinerariu: Canta – Târgu-Cucu – Podu Roș – Rond Țuțora și retur;

* tramvaiele de pe traseul 8 vor circula până la capătul de linie din Țuțora, pe itinerariul: Copou – Târgu-Cucu – Tudor Vladimirescu – Rond Țuțora;

* autobuzele de pe traseul 29 vor întoarce la capătul de linie din Țuțora, noul itinerariu fiind: Tomești – Rond Țuțora  și retur.

“Noile modificări vor fi aplicabile începând de luni, 6 iunie, de la ora 12:00. Pentru o mai ușoară adaptare a călătorilor, concomitent, pe parcursul zilei de 6 iunie vor circula și autobuze pe traseul 5, iar pe traseul 29 vor circula mijloacele de transport public până în Podu Roș”, mai precizează reprezentanții CTP.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;