5:13 pm - Thursday April 18, 5450

Programul de psihoeducație pentru pacienții cu schizofrenie și familiile lor devine gratuit la Clinica HOPE din Iași

În organizarea Clinicii Hope, joi, 16 iunie, va avea loc la Iași deschiderea oficială a Simpozionul cu titlul „Speranță pentru funcționalitatea pacientului cu schizofrenie”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, la noul sediu al Clinicii Hope din Iași, situat în strada Bașotă nr. 2 (etajul 1).

“În contextul creșterii alarmante din ultimii ani a numărului persoanelor suferind de probleme emoționale, necesitatea de serviciide calitate de psihiatrie și psihoterapie a crescut foarte mult, atât cele destinate adulților, dar și cele destinate copiilor.

De aceea, ne bucurăm de faptul că reușim să ne extindem serviciile și în zona Moldovei, punând la dispoziția locuitorilor din Iași toate programele noastre de tratament, unice în România. În cadrul simpozionului vom aborda subiecte importante privind recuperarea pacienților cu schizofrenie pentru a le oferi o viață normal”, anunță organizatorii într-un comunicat.

Cu această ocazie vor fi marcate două premiere: gratuitatea programului de psihoeducație pentru pacienții cu schizofrenie și familiile lor și înființarea Asociației Române de Psihoterapie în Schizofrenie!

„Pacienții cu schizofrenie din România merită  și pot avea o viață normală. Pentru a-și putea regăsi și reconstrui funcționalitatea este necesar să aibă acces la tratamente eficiente, inclusiv psihologice, conform ghidurilor internaționale. Educarea pacienților despre boala lor și oferirea de psihoterapie specifică este esențială și completează tratamentul medicamentos. De aceea ne bucurăm să putem oferi aceste intervenții gratuit inclusiv pentru pacienții din zona Iași-Moldova”, declară dr. Gabriella Bondoc, fondator Clinica Hope.

În cadrul evenimentului, dr. Gabriella Bondoc, fondator al Clinicii Hope, medic primar psihiatru și psihoterapeut, va discuta despre „Accesibilitatea programelor psihosociale în tratamentul schizofreniei”, alături de conf. univ. dr. Șerban Turliuc, de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, care va vorbi despre „Funcționalitatea, obiectiv terapeutic în prevenirea recăderilor și îmbunătățirea calității vieții pacienților cu schizofrenie”.

DESPRE CLINICA HOPE

CLINICA HOPE este liderul clinicilor de sănătate mintală din țară, atât prin cifra de afaceri cât și prin numărul de profesioniști și programele de tratament unice. Unitatea medical s-a dezvoltat continuu din 2015, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific. Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, specialiștii de aici urmăresc cu perseverență obiectivele. Există nu mai puțin de cinci tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România. Eforturile specialiștilor de la Clinica Hoope au oferit posibilitatea persoanelor cu tulburări psihice severe (schizofrenie, tulburare bipolar și tulburare Borderline, adolescenți cu probleme emoționale grave) să beneficieze de tratamente complete, la cele mai înalte standarde. În prezent, clinica are peste o sută de specialisti în sănătate mintală și tratează peste 150 de pacienți zilnic.

DESPRE SCHIZOFRENIE

Deși nu este o tulburare frecventă (afectează aproximativ 1% din populație),schizofrenia este printre cele mai invalidante și severe tulburări medicale, fiind, conform Organizației Mondiale a Sănătății, una dintre primele zece boli care contribuie la povara globală a bolilor la nivel mondial. Atât simptomele caracteristice schizofreniei, cât și stigmatizarea, fac viața persoanelor cu această tulburare foarte dificilă. Îngrijirea persoanelor care suferă de schizofrenie are, de asemenea, un impact semnificativ asupra calității vieții aparținătorilor. Tratamentul poate fi foarte eficient și include pe lângă tratament medicamentos cronic, intervenții psihologice și de psihoeducație specifice.

PSIHOEDUCAȚIE PENTRU SCHIZOFRENIE

Este un program destinat pacienților și familiilor acestora, care se desfăsoară pe parcursul unei zile întregi de weekend. Programul CONEXIUNI include pe lângă programul de dezvoltare a abilităților sociale și singurul program de psihoeducație dedicat persoanelor cu schizofrenie din țară. Un astfel de program este foarte eficient și absolut necesar pentru creșterea calității vieții, aderența la tratament și creșterea stimei de sine. Programul de psihoeducație pentru pacienții cu schizofrenie și familiile lor devine GRATUIT pentru pacienții din Iași.

DESPRE ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE PSIHOTERAPIE ÎN SCHIZOFRENIE

Tot cu această ocazie, Clinia Hope anunță înființarea Asociației Române de Psihoterapie în Schizofrenie. În cadrul acestei asociații profesionale, traineri specializați din mai multe colțuri ale lumii vor susține cursuri de instruire pentru psihologi, psihoterapeuți în evaluarea funcționalității și formele de intervenție psihologică care au eficiență dovedită științific în tratamentul schizofreniei.

Câteva dintre aceste forme terapeutice sunt: TerapiaCognitiv-Comportamentală pentru PSIHOZĂ (CBT-P), special dezvoltată pentru schizofrenie sau programele de training de abilități sociale  SST). Terapeuții Clinicilor HOPE deja le aplică cu succes în tratamentul pacienților cu schizofrenie, dar este necesară extinderea acestor competențe la nivelul terapeuților din întreaga țară.

Pentru aceste traininguri, clinica va încerca să beneficiezede sponsorizări, în așa fel încât cât mai mulți terapeuți să-și permită acest training în mod gratuit.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;