Autospecială de stingere cu capacitatea de zece mii de litri, achiziționată de ISU Iași în cadrul proiectului VIZIUNE 2020

Zece autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, din totalul celor 200 de același tip, care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează începând de joi, 9 iunie,. parcul auto al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acestea au plecat în cursul acestei dimineți către inspectoratele județene ISU Constanța, ISU Brăila, ISU Galați, ISU Ialomița, ISU Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș, ISU Prahova și ISU Tulcea, una rămânând în dotarea ISU București, informează, într-un comunicat, IGSU.

“Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate”, se arată în comunicat.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;