5:13 pm - Sunday April 19, 8922

Spectacolul “Les indes galantes”, în regia lui Andrei Șerban, din nou pe scena Operei Naționale Române din Iași

„Les indes galantes”, unul dintre cele mai de succes spectacole din repertoriul Operei Naționale Române din Iași (ONRI), în regia lui Andrei Șerban, revine pe scena teatrului liric ieșean. Potrivit unui comunicat de presă al ONRI, creația lui Jean-Philippe Rameau va putea fi văzută, în premieră în această stagiune de publicul ieșean, marți, 14 iunie, de la ora 18.30.

“Unul dintre cele mai de succes spectacole din repertoriul Operei Naţionale Române din Iaşi, ‘Les indes galantes’, în regia lui Andrei Şerban, revine pe scena teatrului liric ieşean. Marţi, 14 iunie, cu începere de la ora 18,30, publicul va avea posibilitatea să vadă pentru prima dată în această stagiune creaţia lui Jean-Philippe Rameau. ‘Les indes galantes’, care a avut premiera la Opera Iaşi în urmă cu zece ani, a mai fost montat de Andrei Şerban şi la Opera Garnier din Paris, în 2003”, se arată în comunicat.

Alături de soliștii teatrului liric ieșean, Corul, Baletul și Orchestra Operei Naționale Române Iași, spectatorii vor putea urmări în cadrul spectacolul și pe câțiva dintre invitații speciali, respectiv soprana Mădălina Barbu, tenorul Lucian Dolhăscu și soprana Rodica Vica. Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în foaierul instituției.

„Les indes galantes”, care a avut premiera la Opera Iași în urmă cu zece ani, a mai fost montat de Andrei Șerban și la Opera Garnier din Paris, în 2003. Celebrul regizor român a fost profesor la universități de renume din SUA (Yale, Harvard, California, Columbia etc.) și a lucrat cu mari vedete în teatre celebre din lume, între care Metropolitan Opera New York, Royal Opera House Covent Garden Londra, Opera Bastille Paris.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;