Măsuri suplimentare pentru facilitarea controlului documentelor la punctele de trecere a frontierei de est

Pe perioada acestui week-end și de Sărbătoarea Rusaliilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a dispus măsuri suplimentare privind controlul documentelor la intrarea în punctele de frontieră, având în vedere creșterea valorilor de trafic prilejuite în aceste zile.

“Din experiența anilor trecuți, în această perioadă, în punctele de trecere a frontierei se înregistrează creșteri ale valorilor de trafic, motiv pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a dispus toate măsurile ca, în funcție de dinamică, să fie suplimentate activitățile de control la punctele de trecere a frontierei până la capacitatea maximă. Tot pentru fluidizarea traficului, reprezentanții ITPF Iași mențin în permanență, în această perioadă, legătura cu omologii lor din Republica Moldova, în vederea dispunerii unor măsuri comune privind asigurarea fluenței traficului la punctele de trecere a frontierei”, a declarat Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

Potrivit acesteia, având în vedere faptul că frontiera de est a României este, în același timp, și granița de est a Uniunii Europene, la timpul maxim de cinci minute prevăzut pentru desfășurarea controlului de frontieră se adaugă și cel necesar desfășurării controlului de către celelalte autorități ale statului.

„Pentru evitarea aglomerației, recomandăm participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei existente la granița de est. Totodată, le reamintim acestora că au la dispoziție aplicația traficonline.ro, disponibilă pe pagina de internet a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;