230 de refugiați ucraineni au ajuns la Iași în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni au intrat în țară, în total, 1.049 de autoturisme și 3.208 de persoane, din care 208 cetățeni ucraineni, iar pe la Punctul de Trecere a Frontierei Iași – Feroviar (PTFF) au intrat în total 224 de persoane, din care 22 de cetățeni ucraineni, în șase trenuri. Potrivit autorităților locale, vineri, 10 iunie, la ora 10.00, din totalul de 2.559 de locuri disponibile pentru refugiații din Ucraina la nivelul județului Iași erau ocupate 369 de locuri, iar 2.190 de locuri erau libere.

“Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Alte spații vor fi puse la dispoziție în funcție de numărul de refugiați care solicită cazare în județul Iași. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu pe parcursul zilei”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Iași.

La nivelul județului Iași există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații. Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Iași precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați. Datele de contact ale CJCCI: +40748199120, +40232708503, refugiati-iasi@isujis.ro.

La nivel național, peste 90.000 de persoane au intrat vineri, 10 iunie, în România, dintre care 8.195 sunt cetăţeni ucraineni, transmite Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). Potrivit unui comunicat al IGPF, numărul cetăţenilor ucraineni intraţi în România a fost în scădere cu 1,6% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în ţara noastră 4.135 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,6 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.031 cetăţeni ucraineni (scădere cu 12,8%).

De la declanşarea războiului din țara vecină, respectiv pe 24 februarie, și până în prezent, au intrat în România 1.169.850 de cetăţeni ucraineni, se mai arată în comunicatul IGPF.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;